|

Zek'in 'Terazi'si tutuklandı

FETÖ'nün uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti dahil 6 şüpheli tutuklandı. Daha önce de tutuklanan Zindaşti'nin, firari Zekeriya Öz tarafından “Terazi” kod adıyla gizli tanık yapılarak tahliye edildiği belirtildi. Tutuklanan eski polis Ergül Kapukaya’nın da, kızının öldürülmesi olayıyla ilgili Zindaşti'ye Emniyet’ten bilgi sızdırdığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:24 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Naci Şerifi Zindaşti
Naci Şerifi Zindaşti

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen FETÖ'nün uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ve beraberindeki 7 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevkedildi. Sorgu sonrası nöbetçi hakimlik, Zindaşti ve yeğeni Ekrem Öztunç'un "tasarlayarak kasten öldürme", Seyyid Nurullah Rezai'nin "suç örgütüne üye olmak", Ali Savaşır'ın "suç örgütüne yardım etmek", başkomiser Fatih Yılmaz ile emekli polis memuru Ergül Kapukaya'nın ise "suç örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

ÖZ'ÜN GİZLİ TANIK TERAZİ'Sİ

Zindaşti’nin de aralarında bulunduğu 2'si polis 6 şüpheli tutuklandı. Zindaşti'nin, uluslararası uyuşturucu kaçaklığı yaptığı iddiasıyla daha önce de tutuklandığı, FETÖ'cü firarisi eski savcı Zekeriya Öz tarafından "Ergenekon" ve "Balyoz" davalarında gizli tanık yapılarak tahliye edildiği, “Terazi” kod adıyla verdiği ifadelerle davaların seyrini etkilediği belirtiliyor. Adli kontrol talep edilen Zindaşti'nin eşinin de aralarında bulunduğu üç şüpheliye adli kontrol tedbirleri uygulanması karara bağlandı.

EMNİYET’TEN BİLGİ SIZDIRMIŞ

Nöbetçi hakimlik, tutuklama istemiyle sevk edilen eski Cinayet Büro’da görevli emekli polis memuru Gönen Karakaya'yı adli kontrolle serbest bıraktı. Tutuklanan Ergül Kapukaya’nın da, Büyükçekmece'de 26 Eylül 2014'te silahlı saldırıda kızı ve şoförü hayatını kaybeden Zindaşti'ye, saldırının faili olarak nitelendirilen şahsın fotoğrafı ve bilgilerini emniyetten sızdırdığı ortaya çıktı. Kapukaya’nın bilgileri gönderirken de “Hasmını tanımıyorsun abi, adam ekip halinde 5 ay seni kovalamış” diye mesaj çektiği belirlendi.

#FETÖ
#Naci Şerif Zindaşti
6 yıl önce