|

Yüzerek kurtuldular

Sabancı Üniversitesi’nin “Bahar Tatili Dalışı” ve “Mavi Tur” etkinliğinde faciadan dönüldü. Öğrencileri taşıyan dalış teknesi, Ege Denizi’nin Fethiye açıklarında battı. Hepsi iyi birer yüzücü olan 71’i üniversite öğrencisi 8’i mürettebat 79 kişi yüzerek kayalıklara ulaştı. Kazazedeler botlarla sahile çıkartıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 00:23 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Hepsi iyi birer yüzücü olan 71 üniversite öğrencisi ile 8 mürettebat, tekneden denize atlayarak, en yakın kayalıklara sığındı.
Hepsi iyi birer yüzücü olan 71 üniversite öğrencisi ile 8 mürettebat, tekneden denize atlayarak, en yakın kayalıklara sığındı.

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında bir dalış teknesi battı. 71’i üniversite öğrencisi 79 kişi yüzerek kurtuldu. Sabancı Üniversitesi Su Altı Sporları ve Araştırmaları Kulübü’nün (SUSS) geleneksel hale getirdiği “Bahar Tatili Dalışı” ve “Mavi Tur” etkinliği az daha faciayla son buluyordu. Etkinlik kapsamında, 71 öğrencinin içinde bulunduğu Mer-May adlı dalış teknesi, dün sabah saatlerinde Fethiye’den Ege Denizi’ne açıldı.

KAYALIKLARA SIĞINDILAR

Tekne, saat 11.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Gemiler Koyu Af Kulesi mevkiinde battı. Hepsi iyi birer yüzücü olan 71 üniversite öğrencisi ile 8 mürettebat, tekneden denize atlayarak, en yakın kayalıklara sığındı. İhbar üzerine ekipler alarma geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait iki hücumbot ve bir helikopter bölgeye sevk edildi.


BOTLARLA ULAŞTILAR

Başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, dalış teknesinde bulunan 79 kazazedenin kendi imkanlarıyla kayalıklara çıktığı görüldü. 71 üniversite öğrencisi ile 8 mürettebat, botlarla kurtarılarak Fethiye Limanı’na getirildi. Kazazedelere battaniye ve yiyecek ile su verdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, ihbar üzerine ekiplerle bölgeye intikal ettiklerini belirterek, “Deniz çok dalgalıydı. Zor koşullarda müdahale edildi. Herhangi bir yaralımız yok. Ufak tefek sıyrıkları olan var” dedi.


HEPSİ SUYA ATLAMIŞ

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, can kaybının olmaması sevindirici olduğunu ifade ederek, “Teknenin neden battığını şu an için bilemiyoruz, ancak önümüzdeki günlerde belli olur. Teknenin batmaya başlamasıyla öğrencilerin hepsi suya atlayarak kayalıklara çıkmış” diye konuştu.


BÜYÜK KORKU YAŞADILAR

Yüzerek kurtulan öğrenciler o anları anlattı. Sabancı Üniversitesi Su Altı Sporları Kulübü Başkanı Onur Cengiz, “3 yıldızlı dalıcıyım. Tekne battıktan sonra korkanlar oldu. Ancak üstesinden geldik. Kıyıya ulaşmamız 15-20 dakika sürdü. Çağrılarımıza yanıt veren ekiplerin yardımıyla kurtulduk. Mümkün olduğunca hızlı geldiler. Herhangi bir can kaybının olmaması en büyük sevincimiz” dedi. Öğrencilerden Mustafa Önal da, “Olay anında teknenin ön tarafındaydık. Tekne ekibinin yönlendirmesiyle herkes can yeleklerini giydi. ‘Teknenin ön tarafına gelin’ dediler. Daha sonra tekne hızlı şekilde battı” diye konuştu.

#Muğla
#Fethiye
#Tekne
#Sabancı Üniversitesi
6 yıl önce