|

Yüzbinler idam istiyor!

Geçtiğimiz hafta birisi Adana, birisi Antalya’da yaşanan iki çirkin olay, Türkiye’nin gündemini derinden yaraladı. İki şehirden gelen çocuk istismarı haberi, Türk halkını ayağa kaldırdı. Yüzbinlerce kişi, insanlıkdışı bu olayların acımasız faillerinin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyor. Başlatılan kampanyalarda yüzlerce imza toplandı, idam cezasının getirilmesi Adalet Bakanlığı’na iletildi. Konuyla ilgili söylenenler, hükümet kanadından yapılan açıklamalar...

Yeni Şafak
15:03 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 16:11 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Biri Adana’dan biri Antalya’dan olmak üzere Türkiye son bir haftada iki çocuk istismarı olayı ile karşı karşıya kaldı. Adana’da bir düğün sırasında 4 yaşındaki kız çocuğunu bir eve götürerek istismarda bulunan 20 yaşındaki adam ve Manavgat’ta 3,5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan bir baba. Türkiye’yi ayağa kaldıran bu istismar vakalarına karşı vatandaşlar sosyal medyadan #istismardeğilcinayet ve #tecavuzekarsiidam hashtagiyle olaya tepki gösterdi. Tecavüz vakalarına karşı idam cezasının getirilmesini isteyen yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı şu an uygulanan cezaları yeterli görmüyor. Suçluların tek kişilik hücrede hapis cezası çekmesinden rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, tecavüze karşı kesinlikle idam istiyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Süreci yakından takip ediyoruz

“Bakanlık olarak, adli süreci yakından takip ediyoruz. Çocuğumuz Bakanlığımız ekiplerinin yakın takibinde ailesi ile birlikte evindedir. Çocuğumuz ve ailesine Bakanlığımızın uzman psikologları ve sosyal çalışmacıları tarafından gereken her türlü destek sağlanmaktadır. Böylesi müessif olaylar, toplumda inanç ve değerlerin güçlü kılınmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyması bakımından da anlamlı ve ibretliktir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, devlet, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun her ferdi olarak dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.”





Başsavcılık: Gerekli hassasiyeti gösteriyoruz

“Tüm toplumu derin bir üzüntüye boğan ve her kesimde tepkiye neden olan çocuğun cinsel istismarı olayı ile ilgili olarak; mağdurun herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ailesi ile birlikte Hatay ilinde yaşamaya devam ettiği, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanan olay şüphelisinin ise Adana dışındaki bir ceza infaz kurumunda tutuklu bulunduğu, şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmanın en kısa sürede tamamlanarak kamu davası açılıp adaletin tecellisinin sağlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Vicdanımız kabul etmez

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel saldırıları değerlendirdi. Akdağ, "Çocuklara, masum çocuklara karşı işlenen suçlar, cinsel saldırılar asla vicdanımızın kabul edebileceği işler değildir. Bunların en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekir. Mevcut hukuk sistemimiz bu tip suçlara nasıl en ağır cezayı verebilecekse öyle ceza almalıdır. Özellikle yargıya intikal etmiş meselelerde yargının hızlı hareket etmesi ve vermesi gereken en ağır cezayı vermesi gerekir. Toplumun vicdanı her zaman bunu bekler. Hepimiz anne babayız çoluk çocuk sahibiyiz. Olmasak bile değişen bir şey yok. Umut ediyorum ki bu tip suçlara yargı adaleti en hızla şekilde tecelli ettirecektir. Bütün vicdanların beklediği budur" diye konuştu.

Ünlü isimlerden “çocuk susar sen susma” kampanyası

Çocuğa yönelik sapıkça yaklaşımlar, istismar ve tecavüz olaylarına yönelik ünlü isimler sosyal medyada kampanya başlattı. “Çocuk susar, sen susma” başlığı ile bir kampanya başlatan ünlüler istismar vakalarına karşı aileleri uyardı. Sanatçılar, çocuğa “kimsenin ona dokunamayacağını, böyle bir durum yaşadıklarında dile getirmeleri gerektiğini, bunun utanılacak bir durum olmadığını” öğretilmesi konusunda çağrıda bulundu.





  • Ne olmuştu?
  • Adana’da 4 yaşındaki bir kız çocuğu, ailesiyle birlikte gittiği düğünde 20 yaşındaki bir adamın cinsel istismarına maruz kaldı. Düğüne giden başka vatandaşlar tarafından ortaya çıkarılan olayla ilgili adli süreç başlatıldı. Vatandaşlar, saldırgana sert tepki gösterdi. İdam tartışmaları iğrenç olay sonrası yeniden alevlendi.
  • Antalya’da meydana gelen olayda ise, 3 buçuk yaşındaki bir kız çocuğunun, öz babası tarafından 1 buçuk yıl boyunca cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Annesinin 4’ncü evre kolon kanseri olduğu ortaya çıkan kız çocuğu belirtilirken, annenin daha önce defalarca başvuru yaptığı ve korunma kararı aldığı ifade edildi. Kendi öz kızını aylar boyu istismar eden zanlının hala serbest olmasına binlerce vatandaştan tepki yağdı.
#Adana
#Antalya
#Çocuk İstismarı
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
6 yıl önce