|

Yunanistan’dan bir skandal daha

Son günlerde Ege’de Türkiye’ye yönelik hasmane girişimlerde bulunan Yunanistan skandal bir karara daha imza attı. Yunan Danıştayı, 15 Temmuz darbe girişiminde helikopterle Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü asker Süleyman Özkaynakçı’yı serbest bıraktı. Kalacağı yerin gizlenmesine karar veren mahkeme, Özkaynakçı’ya yurt dışı yasağı koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:29 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yunanistan, FETÖ’cü asker Süleyman Özkaynakçı’yı serbest bıraktı.
Yunanistan, FETÖ’cü asker Süleyman Özkaynakçı’yı serbest bıraktı.

Yunanistan'dan FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerlerden Süleyman Özkaynakçı'yla ilgili skandal bir karara imza attı. Yunanistan'da Danıştayın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'nın geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına karar verdiği bildirildi.

SIKI KONTROL OLACAKMIŞ!

Danıştay Başkanı Nikolaos Sakellariu başkanlığında toplanan kurul, hükümetin, Özkaynakçı'ya verilen iltica hakkına ilişkin kararın askıya alınmasına yönelik itirazını değerlendirdi. Alınan kararda, Özkaynakçı'nın tüm darbeci askerlerin iltica başvurularına yönelik Danıştay kararı açıklanana dek sıkı kontroller şartıyla serbest kalmasına hükmedildiği ifade edildi. Danıştay böylece hükümetin itirazını kısmen reddetmiş oldu.

HER GÜN KARAKOL GİDECEK

Özkaynakçı'nın, gözetim altında tutulduğu karakoldan salınması halinde açıklanmamak kaydıyla ikamet adresi göstermesi ve her gün karakola görünmesi şartları getirildi. Özkaynakçı'ya ayrıca yurt dışı yasağı kondu. Danıştay kurulunun açıklamasında, "Yönetim, alınan önlemlerin esas olarak gözaltı anlamına gelmemesi şartıyla Türk vatandaşının korunması ve etkin bir şekilde gözetimi için tüm gerekli ve uygun tedbirleri almalıdır" ifadelerine yer verdi.

DAHA ÖNCE DE BIRAKTI

İltica talebi 2017 Aralık sonunda kabul edilen Özkaynakçı, kısa bir süre serbest kalmış, hükümetin kararın askıya alınması ve iptal edilmesi yönündeki başvurularının ardından tekrar gözetim altına alınmıştı. Danıştayın, darbecilerin iltica taleplerine ilişkin nihai kararını ise 4 Mayıs'ta vermesi bekleniyor.

#FETÖ
#Yunanistan
6 yıl önce