|

Yunanistan ile Akdeniz’de kriz: Türkiye savaş sebebi saydı, Barboros refakate alındı

Ege'de askeri hamleler ile kriz üstüne kriz çıkaran Yunanistan bu sefer Akdeniz'de büyük bir gerginlik çıkaracak adım attı. Yunan fırkateyni HS Nikiforos Focas, Barbaros sismik araştırma gemisini izlemekle görevlendirildi. Yunanistan'ın bu hamlesini açık bir savaş sebebi sayan Türkiye yanıt vermeye hazırlanıyor. Akdeniz'de sismik arama yapan Barbaros gemisi, Türk savaş gemileri, hücumbot ve denizaltılarımızın refakatine alındı. Öte yandan çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini taciz eden Yunanistan'a ait fırkateyn, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından engellendi.

Kıymet Sezer
09:53 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:03 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Barbaros Gemisi, Türk Donanması korumasında faaliyetlerine devam ediyor.
Barbaros Gemisi, Türk Donanması korumasında faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de 41 bin kilometrekarelik kıta sahanlığına hapsetmek isteyen Yunanistan, Akdeniz'i işgal etmek istiyor.

Yunan fırkateyni HS Nikiforos Focas, Akdeniz'de petrol arama çalışması yapan Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi izlemekle görevlendirildi. Türkiye, Yunanistan'ın bu hamlesini açık savaş sebebi olarak gördü. Öte yandan Türkiye'nin Yunanistan Büyükelçilik Müsteşarı Yunan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Türk savaş gemileri refakate aldı

  • Türkiye, bu açık savaş tehdidine yanıt vermeye hazırlanırken Barbaros gemisi, Türk savaş gemileri, hücumbot ve denizaltılarımızın refakatine alındı.

Öte yandan bir Yunan sitesi, Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemisinin Kıbrıs'ın batısında olduğuna dair radar görüntülerini paylaştı.

Yunan savaş gemisinden Barbaros gemisine taciz

Doğu Akdeniz'de çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini taciz eden Yunanistan'a ait fırkateyn, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından engellendi.

Edinilen bilgiye göre, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi, dün akşamdan itibaren, Doğu Akdeniz'de önceden ilan edilen Türkiye'ye ait Güzelyurt Araştırma Sahası'nda çalışmalarına başladı.

Araştırma gemisinin çalışmalarının Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatleri doğrultusunda güvenli ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, çevre denizlerdeki faaliyetlerin daima komşuların hak ve hukukuna saygılı, ancak aynı zamanda hakların korunması noktasında da duyarlı ve kararlı olarak planlandığı şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

#Türkiye
#Yunanistan
#Barbaros
6 yıl önce