|

Yunan askerlere ret

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup iki askerin bu hallerine yapılan itiraz reddedildi. Yunanistan ordusuna mensup teğmen Aggelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitros Kouklatzis 1 Mart'ta yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

Yeni Şafak
16:06 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:07 - 29/03/2018 Perşembe
AA
Sınırı geçen Yunan askerler geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.
Sınırı geçen Yunan askerler geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut kartalları" adlı sınır birliği ekiplerinin devriye görevi sırasında Pazarkule yakınlarında 1 Mart'ta yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup teğmen Aggelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitros Kouklatzis'in avukatları Hakan Yalçıntuğ ve Selin Özel, Edirne Adliyesi'ne gelerek Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne müvekkillerinin tutukluluklarına itiraz ile tahliye taleplerini içeren dilekçelerini sundu.

  • Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan incelemenin ardından itiraz kabul edilmeyerek, askerlerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Hakimlik, önceki gün şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu, şüphelilerin Türkiye'de bir adreslerinin bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldıklarında kaçma şüphesine ilişkin kanaat oluştuğu, şüphelilerin üzerine atılı eylemin asker kişilerce işlenmiş olması, işleniş şekli, suçun kanunda öngörülen cezasının 5 yıl oluşu dikkate alındığında, tutuklama tedbirinin ölçülülük sınırları içerisinde kaldığı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklu askerlerin bu hallerinin devamına karar vermişti.

#Yunanistan
#Türkiye
#Asker
6 yıl önce