|

Yunan askerler serbest

Geçtiğimiz 1 Mart’ta Edirne’de askeri yasak bölgede yakalanıp tutuklanan 2 Yunan askeri serbest kaldı. Mahkeme 2 askerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:53 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
D. Kouklatzis - A, Mitretodis
D. Kouklatzis - A, Mitretodis

Edirne’de sınır birlikleri tarafından askeri yasak bölgede yakalanan ve 2 Mart’tan bu yana tutuklu bulunan 2 Yunan askeri serbest kaldı. Sanıklar Yunan ordusundan Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis, dün Edirne F Tipi Cezaevi’nden güvenlik önlemleri eşliğinde Edirne Adliyesi’ne getirildi.

DOSTLUĞUMUZ GÜÇLENECEK

Edirne 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen duruşmada askerler sınırı yanlışlıkla geçtiklerini savunarak tahliyelerini istedi. Hakimlik, “askeri casusluğa teşebbüs” ve “askeri yasak bölgeye girmek” suçlarından yargılanan 2 Yunan askerini tahliye etti. Sanıklar tutuksuz yargılanacak. Mahkemenin kararını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Bölgedeki dostluk, iyi komşuluk ve istikrarı güçlendirmeye yardımcı olacak bir adalet eylemidir” ifadelerini kullandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias da büyük sevinç duyduğunu ifade ederek, “Türk tarafından yardımcı olan herkese teşekkürler. Gecenin en büyük kazananı diplomasi oldu” şeklinde konuştu. Tahliyeye geniş yer ayıran Yunan medyası askerlerin Selanik’te Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos tarafından karşılanacağını yazdı. Yunan basını, askerlerin telefonlarında suç unsuru bulunmadığı ve bu nedenle mahkeme tarafından şartsız tahliye edildiklerini iddia etti.

#Yunanistan
#Asker
6 yıl önce