|

YÖK, Gönen'i sorguya çekti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan katliamı görüşmek üzere olağanüstü toplanan YÖK Genel Kurulu, eski Rektör Prof. Hasan Gönen'i sorguladı. YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, başlatılan soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. ESOGÜ Rektörlüğü'ne de vekaleten Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:36 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
YÖK Genel Kurulu, ESOGÜ'de yaşanan silahlı saldırı olayını görüşmek üzere Prof. Yekta Saraç başkanlığında olağanüstü toplandı.
YÖK Genel Kurulu, ESOGÜ'de yaşanan silahlı saldırı olayını görüşmek üzere Prof. Yekta Saraç başkanlığında olağanüstü toplandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından istifa etmek zorunda kalan eski Rektör Prof. Hasan Gönen, YÖK Genel Kurulu'na (YÖK) hesap verdi. YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan saldırıyı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda, Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan rapor etraflıca ele alınırken, Prof. Gönen sorguya çekildi.

TERÖRE SIFIR TOLERANS

Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Saraç, "Üniversitelerimizin FETÖ ve benzeri tüm terör örgütleriyle mücadeleyi serinkanlılıkla, hukuk kuralları çerçevesinde, kurumsal düzlemde ve geciktirmeksizin yürütmelerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu mücadeleyi üniversitelerimiz, terör örgütlerine sıfır toleransla ve mağduriyetlerin yaşanmaması için azami dikkatle sürdürmelidirler" dedi.

GÜVEN MEKANLARI OLMALI

Prof. Saraç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tür saldırıların akademik ortamlarda tekerrür etmemesi, üniversitelerimizin bilim, huzur ve güven mekanları olması için gerekli güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi rektörlerimize tekrar hatırlatılacaktır. Osmangazi Üniversitesi'nin, travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu olay ile alakalı başlatmış olduğumuz idari soruşturma en kısa sürede tamamlanacaktır. Diğer taraftan adli makamlarca başlatılmış olan soruşturmayla da olayın bütün yönlerinin aydınlatılarak adaletin tecelli edeceğine olan inancımız tamdır."


Katliamı özel ekip soruşturacak

ESOGÜ'deki silahlı saldırıyla ilgili özel ekip kurulacak. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, araştırma görevlisi saldırgan Volkan Bayar'ın, Eğitim Fakültesinde 5 Nisan'da Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı bulundurma ruhsatlı silahıyla öldürmesine ilişkin olayın çok yönlü araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden talepte bulundu. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturulacak. Bu ekip, her yönüyle inceleyip araştıracağı olayı aydınlığa kavuşturmaya çalışacak.


ESOGÜ'nün yeni Rektörü Şenocak

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü’ne Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı. YÖK Genel Kurulu'nda eski Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen'in istifası kabul edilirken, yerine yeni atama yapıldı. ESOGÜ Rektörlüğü'ne vekaleten Prof. Dr. Kemal Şenocak getirildi. Yükseköğretim Kurulu yetkilileri, bu göreve özellikle bir hukukçu öğretim üyesini atadıklarını belirtti.

#Rektör
#Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'
6 yıl önce