|

YÖK Başkanı yeni sınav sisteminde bir ilki açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladı. Saraç, yeni üniversiteye giriş sisteminde, Temel Yeterlilik Testi puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanlarının istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacağını söyledi.

Yeni Şafak
13:44 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:18 - 13/10/2017 Cuma
YÖK Başkanı, yeni üniversiteye giriş sisteminde bir ilki açıkladı.
YÖK Başkanı, yeni üniversiteye giriş sisteminde bir ilki açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sisteminin adının Yükseköğretim Kurumları Sınavı olduğunu açıkladı.

Saraç, yeni sisteme ilişkin, "Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirildi. Sınav haziran ayında tek hafta sonunda 3 oturumda gerçekleştirilecek. İlk oturum temel yeterlilik esas alınacak (Türkçe-Matematik sınavı), ikinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 test yer alacak" dedi.

200 ve üzeri puan alanlar bu puanı bir sonraki yıl da kullanabilecek

Sınavın adının da değiştiğini belirten Saraç, "Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecek" ifadesini kullandı.

  • Saraç, Temel Yeterlilik Testi puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanlarının istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacağını söyledi.

#YÖK
#Yekta Saraç
#Üniversite sınavı
7 yıl önce