|

YKS tercihleri ne zaman sona erecek?

YKS 2018 üniversite tercih işlemleri 7 Ağustos'ta başladı. Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a (yarın) kadar ÖSYM'nin internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İşlemlerini tamamlayan adaylar, tercih süresinde değişiklik yapabilecek.

Yeni Şafak
13:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:26 - 13/08/2018 Pazartesi
AA
2 milyonu aşkın aday üniversiteye giriş sınavında ter döktü.
2 milyonu aşkın aday üniversiteye giriş sınavında ter döktü.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (
ÖSYM
), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (
YKS
) tercihleri 14 Ağustos'ta sona erecek.

Adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.

ÖSYM tarafından yapılan YKS tercihleri başladı. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak.

2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

YKS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

  • Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "
    " internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.


Yerleştirme sonuçları

Yerleştirme sonuçları "
https://sonuc.osym.gov.tr
" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

#ÖSYM
#YKS
6 yıl önce