|

YKS tercih başvuruları bugün sona eriyor

2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ardından tercih telaşı başlamıştı. 7 Ağustos'ta başlatılan üniversite tercih süreci ise bugün saat 23.59'da sona erecek. YKS tercihlerini adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden bireysel olarak yapabilecek.

Yeni Şafak
12:26 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 13:23 - 14/08/2018 Salı
YKS 1 Temmuz'da düzenlenmiş, sonuçları 31 Temmuz'da açıklanmıştı.
YKS 1 Temmuz'da düzenlenmiş, sonuçları 31 Temmuz'da açıklanmıştı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (
ÖSYM
), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (
YKS
) tercihleri bugün sona erecek.

Adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.

ÖSYM tarafından yapılan YKS tercihleri başladı. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak.

2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

YKS tercihi nasıl yapılır?

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile bugün saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin "
" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

YKS yerleştirme sonuçları

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.


#YKS
#ÖSYM
6 yıl önce