|

Yiğitlere veda

Afrin ve Bitlis’te teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilakı sonucu şehit düşen 4 kahraman Mehmetçik, yüzbinlerin katıldığı törenlerle defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 06:51 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
4 kahraman Mehmetçik, yüzbinlerin katıldığı törenlerle defnedildi.
4 kahraman Mehmetçik, yüzbinlerin katıldığı törenlerle defnedildi.

Afrin ilçe merkezinden kaçmadan hemen önce PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıları ‘siviller zarar görmesin’ diye temizlemeye uğraşan ancak bombalardan birinin infilak etmesiyle şehit düşen 3 kahraman Mehmetçik, Bitlis’te benzer bir tuzak sonucu şehit olan kahramanla birlikte toprağa verildi.

Afrin şehidi sözleşmeli erlerden Muhittin Talha Çalışkan (23), Burdur’daki Hacı Ömer Ağa Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hacı Sarılar Şehitliği’nde defnedildi. Onbinlerce vatandaşın dua ettiği törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Bekar olan şehidin bir yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.


Afrin’in Tokatlı şehidi Gökhan Güllü de Turhal ilçesinde defnedildi. Şehit Güllü’nün (26) daha 3 gün önce Turhal’a gelip ailesini ziyaret ettiği, daha sonra Afrin’e gittiği öğrenildi. Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral (23) ise memleketi Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.


Şehidin 5 yaşındaki kardeşi Kerem, askeri üniforma ile katıldığı törende ağabeyinin naaşına asker selamı verdi. Kore gazisi dede İhsan Özdemir madalyalarını takarak, İstanbul’da vatani görevini yapan şehidin diğer kardeşi Taner Demiral da üniformasıyla törene katıldı. Törende Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da hazır bulundu.


Bitlis’te teröristlerin araziye döşediği patlayıcının infilakı neticesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar’ın (36) naaşı ise memleketi Konya’daki Deştiğin Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı.

#Arif Çetin
#Muhittin Talha Çalışkan
#Mehmet Özhaseki
#Gökhan Güllü
#Afrin
#Bitlis
6 yıl önce