|

Yerel seçim zamanında olmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin öne alınması yönündeki tartışmalara ilişkin, “Türkiye'nin çok önemli ekonomi ve siyasal sorunları yaşadığı bir ortamda, bazı çevreler seçimi gündeme getiriyorlar. Bu doğru değildir” dedi. Merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretinin ardından konuşan Bahçeli, yerel seçimde siyasi partiler arasında ittifak olamayacağını söyledi.

Nur Banu Aras
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:56 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Bahçeli, bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti.
MHP lideri Bahçeli, bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin öne çekilmesi tartışmalarına karşı çıktı.

Bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin erken olup olmayacağı konusunu değerlendirdi.

“Bazı çevreler erken seçimi gündeme getiriyor. Özellikle mahalli idareler seçimlerini gündeme taşıyorlar, bu doğru değildir” diyen Bahçeli, Türkiye’nin çok önemli ekonomik ve siyasal sorunlar yaşadığını belirterek özetle şunları söyledi:

ZAMAN ÇOK DAR

“Geçmişte erken seçimi düşünen bir siyasi hareket olarak genel seçimlerde her zaman ifade ettiğimiz şekliyle ama şimdi 31 Mart 2019’da en geç mahalli idareler seçimlerinin yapılması lazımdır. Bunu seçim takvimiyle ilişkilendirdiğinizde, 1 Ocak 2019’da mahalli idareler seçim takvimine girmiş olacaktır. Hal böyle olunca, zaman çok dardır. Hele hele her partinin 20 bini aşkın belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha kısaltmak, tamamen Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek olur. Bunun için mahalli idareler seçimi zamanında yapılmalıdır. Siyasi partiler arasında ittifak sözkonusu olmaz. Çünkü her ilçe ve beldede ortaya çıkmış olan adaylar ya akrabalarıyla ya köylüsüyle bir dayanışma içerisinde bulunarak seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde değişik partilerden insanlar da bulunmaktadır. Yani doğal bir ittifak adayın ve belediye meclis üyesi insanların varlığıyla sağlanmaktadır. Bazıları vardır, hiç oy alamamaktadır, bazıları hiç beklenmediği yerden oy almaktadır. Bunu partiler arasında bir ittifak şeklinde yorumlayarak, işte birilerinin millet ittifakıyla tekrar yarışa sokma hevesi kursaklarında kalır. Böyle bir şey olmaz. İsterse denesinler Millet İttifakı’nı... Değişik adaylar çıktığı zaman ne CHP ne de diğerleri o adaylar arasında bütünlük sağlamakta güçlük çekerler. İşin tabiatı bu.”

#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce