|

'Yeniden bilinç inşa etme sürecindeyiz'

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emel Topçu, TVNET canlı yayınında İslam coğrafyasındaki değişime işaret ederek, "11 Eylül'den sonra Batı'nın beyinlere attığı formatı hepimiz gördük. Şimdi yeniden bilinç inşa etme sürecindeyiz" dedi.

Yeni Şafak
15:21 - 30/03/2018 vendredi
Güncelleme: 15:32 - 30/03/2018 vendredi
Tvnet
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu

TVNET'in Kilis sınırından, Burseya Dağı eteklerinden yaptığı ve gün boyunca süren canlı yayınında konuşan

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu, Müslümanların dünyanın hiç bir milletiyle sorunu olmadığını belirterek, "İslam coğrafyası, ne yaparsa yapsın kendini Batı'ya beğendiremeyeceğinin farkına vardı" şeklinde konuştu.

"Toprak almak mevzi almak değil, zihinlerde yer almaktır" diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Batı sosyal bilimlerle kitlelerin beynine format attı. Bu kodlamalar bizim dünyamızda da etkiliydi. Terim üretemedik maalesef o dönemde. 11 Eylül sonrasında İslami Terör algısı İslam coğrafyasında tutmadı. Bu oyun Avrupa'da tuttu çünkü şimdi kime terör deseniz Avrupa'da akıllara hemen İslam geliyor.

"Şimdi bilinç inşası dönemindeyiz"

Ellerine silahlar alıp okulda insanları katledenleri terörist olarak görmüyorlar. İslam coğrafyası ne yaparsa yapsın kendisini Batı'ya beğendiremeyecek. Bunu anladık ve bu nedenle şimdi bilinç inşası dönemindeyiz.

"15 Temmuz tarihi bir dönüşümün ilk ışığı"

15 Temmuz kendimize gelmemiz açısından çok önemliydi. Batı'ya gittiğimde insanlar 'cumhurbaşkanı'na mektup yazdım' dediğimde çok şaşırıyordum. Biz bunu yapamıyorduk. Ama 15 Temmuz'da bırakın mektup yazmayı koca bir ülkenin kaderini kendi ellerimizle değiştirdik. işte bu nedenle kendimize güvenimiz geldi ve diriliş başladı.

Darbe girişimi sonrasında TSK'nın temizlenmesinin, bugün sahada kazanılan başarılarla doğrudan etkilediği inancındayım.

Avrupa'da Hoca'yı kendisine bilgi aktaran bir araç olarak görürler. Bizim topraklarımızda böyle değil. Faydayı merkeze alan bir yaklaşım yok burada. Öğrencilerimin hepsine dokunabiliyorum ve bunları çok önemsiyorum."

#TVNET
#Kilis
#Canlı yayın
#Zeytin Dalı Harekatı
il y a 6 ans