|

'Yeni sistemde evlatlarımızın yüzde 90'ı muhitinde eğitim alacak'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, öğrencilerin evlerine yakın yerlerde eğitim alarak başarılarını arttıracaklarını ifade ederek, "Yeni sistemde inşallah evlatlarımızın yüzde 90'ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız. Ben kendi muhitimde okudum. Herkes de öyledir. Kesinlikle evlatların en iyi yetiştiği ortam aile ortamıdır" dedi.

Yeni Şafak
21:22 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 21:32 - 15/12/2017 Cuma
AA
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Yeni sistemde inşallah evlatlarımızın yüzde 90'ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız." dedi.

Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Ordu'da eğitim yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Ordu'ya 693 milyon liralık eğitim yatırımı yaptıklarını belirten Yılmaz, "Ordu'da derslik sayımız 5 bin 260 iken şimdi 7 bin 14 oldu. Öğrenci sayımız azalmasına rağmen derslik sayısı arttı. Dolayısıyla daha fazla derslikle daha kaliteli eğitim vermek istiyoruz." diye konuştu.

"Ordu'da öğretmen sayısı bugün
10 bin 162'ye yükseldi"

Yılmaz, Ordu'da 2002-2003 eğitim öğretim yılında 6 bin 716 olan öğretmen sayısının bugün 10 bin 162'ye ulaştığına dikkati çekerek, "Öğretmen başına öğrenci sayısı da ilköğretimde 24'ten 14'e düştü. Türkiye'de bu sayı 28'den 17'ye düştü yani Türkiye'den daha iyi bir durumdayız. Ortaöğretimde ise 16'dan 12'ye düştü." değerlendirmesinde bulundu.

FATİH Projesi kapsamında Ordu'da 11 bin 108 bilgisayarın okullara ulaştırıldığına işaret eden Yılmaz, 656 okulun ADSL ve uydu bağlantısının yapıldığını, 389 bilişim teknolojisi sınıfı açıldığını söyledi.

FATİH Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere 11 bin 936 tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Yılmaz, ayrıca sınıflara 4 bin 838 akıllı tahta sağlandığını dile getirdi.

Ordu'da 46 milyon 245 bin 882 lira maliyetle 26 milyon milyon 770 bin kitabı öğrencilere dağıttıklarını vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

  • "Bunun karşılığında da devlet olarak 46 milyon lirayı biz ödedik. Ordu'da 64 milyon lira şartlı eğitim yardımını öğrenci velilerinin hesaplarına yatırdık. Türkiye genelinde ise annelerimizin hesabına 5,8 milyar lira yatırdık. Yine ücretsiz süt dağıtımını gerçekleştirdik. 282 bin öğrenciye 11 milyon 600 bin adet süt dağıttık. 88 bin 390 öğrenciye de 1 milyon 865 bin paket kuru üzüm dağıttık. Bu yıl da hem süt hem de kurum üzüm dağıtımı devam ediyor."
"İnancım odur ki Türkiye'de öğretmenin algısı iyi durumdadır"

Bakan Yılmaz, Ordu'da özel okul sayısının 14'den 72'ye çıktığını, eğitimi eskisinden çok daha iyi duruma getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de öğretmen algısının iyi durumda olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"İstanbul Üniversitesinde bir öğretim üyesi, 'Türkiye'nin itibarlı meslekleri' diye çalışma yapmış. Araştırmada öğretmen ilk dört arasında. Birinci sırada doktor, ikinci sırada hakim, üçüncü sırada öğretim üyesi, dördüncü sırada ise öğretmen var. Vali ve generaller öğretmenden çok daha sonraya geliyor. İnancım odur ki Türkiye'de öğretmenin algısı iyi durumdadır."

"İnşallah geleceğimiz aydınlık, bundan hiç şüpheniz olmasın"

Yılmaz, liselere geçişte uygulanacak yeni sistem hakkında ise "Yeni sistemde inşallah evlatlarımızın yüzde 90'ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız. Ben kendi muhitimde okudum. Herkes de öyledir. Kesinlikle evlatların en iyi yetiştiği ortam aile ortamıdır. Annesinin, babasının sıcaklığı, kardeşlerinin koruyuculuğu. Mahallenin bile bir koruyuculuğu vardır. Dolayısıyla bırakın mahallesinde olsunlar." dedi.

Kendi mahallesini, ilini ve beldesini terk edenlerin farklı davranış kalıplarına girebileceğini, farklı yerlere çekilebileceğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

  • "Bence kesinlikle bu çok daha iyi olacaktır. Bizim iddiamız ve çalışmamız odur ki sadece sınavla öğrenci alan okullardan mezun olanlar üniversiteyi kazanmıyor. Sınavla öğrenci almayıp da mahalledeki okullardan mezun olanların da diğerleri kadar başarılı olduğunu gösterdiğimizde o zaman bu sınav stresi ve sınav kaygısı ortadan kalkacaktır. 'Sınava bile gitmeye gerek yok.' diyeceğiz. İnşallah onu da önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Şuna adım gibi eminim ki inanın Türkiye iyi noktada gidiyor. İnşallah geleceğimiz aydınlık, bundan hiç şüpheniz olmasın."

"Yeni gelen sistem kesinlikle daha demokratik"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de değinen Bakan Yılmaz, "Yeni sistemde hükümeti millet kuracak. Millet sabah oyunu verecek, akşam hükümeti kimin kurduğunu bilecek." diye konuştu.

Yılmaz, seçimler sonrasında hükümet kurulamamasının ülkelerde zaman kaybına yol açtığını ifade ederek, "Yeni gelen bu sistemde hükümete ve parlamentoya beş yıl veriyorsunuz. Bütün yetki de iki sandık arasında. Eğer vatandaş memnunsa ikinci beş yılda da yine yoluna devam eder. Memnun değilse de değiştirir. Bu millet bir seçimde yüzde 21 oy verdiği bir partiyi, bir sonraki seçimde yüzde 1'e düşürmüştü. Yeni gelen sistem kesinlikle daha demokratik." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni sistemin Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünün de garantisi olduğunu belirten Yılmaz, "Çünkü her bölgeden oy alamayan bu dönemde iktidar olamaz, hükümeti yönetemez. Yüzde 34'le ülkeyi yönetmektense yüzde 50 1 ile yönetmek daha demokratiktir. Daha çok milli iradeye uygundur." dedi.

Yılmaz, bu sistemin istikrar getireceğini aktararak, "Kavgalardan kaçınılacaktır. Bu sistemde hakem millettir. Milletin hakem olduğu bir yerde kaygıya gerek var mı? Hiç kaygıya gerek yok. Millet ne yaparsa doğrusunu yapar." diye konuştu.

Milletin yapılanlara bakarak oy verdiğini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
  • "Eğer hizmet getirmişseniz millet oy verir. Eğer bir hizmet getirmemişseniz bu milletin laflara karnı tok. 2002 yılından bu yana ne zaman seçime gitsek bu millet doğruyu tercih etti. Eğer biz yaptığımız hizmetleri halka anlatabiliyorsak ne ala ama anlatamıyorsak kusur yine bizde. Millette kusur olmaz. Devletin sahibi millet, ülkenin sahibi millet, yönetimin sahibi millettir. Ne derlerse, başımızın üzerinde demek lazım. Hiç kimse milletin önünde değildir."

Yılmaz, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da makamında ziyaret etti.

#İsmet Yılmaz
6 yıl önce