|

Yeni Şafak uyardı

Küresel güçlerin bölgemizdeki kirli planlarını deşifre eden Yeni Şafak, Kuzey Irak’ta Barzani’nin ‘bağımsız Kürdistan’ girişimi karşısında en net uyarıları yapan yayın organı oldu. ABD ve İsrail merkezli planın tüm bölgeyi ateşe vermeyi amaçladığını görmezden gelen IKBY yönetimi için vakit giderek daralıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 01:36 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak uyarmıştı
Yeni Şafak uyarmıştı
Irak'ı parçalayıp Türkiye ile İran'a terör ihraç edecek kukla devlet, sözde bağımsızlık referandumunun yapılacağı 25 Eylül'de somutlaşıyor. Şimdiye dek yapılan bütün uyarıları görmezden gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ABD ve İsrail'in hizmetinde çalışacak 'Kürdistan'ın ilanına hazırlanıyor. Pentagon'un DEAŞ eliyle PKK/PYD'ye tahsis ettiği Suriye kuzeyinde ise Kuzey Irak'takine benzer bir oylama 28 Eylül'de yapılacak. Türkiye'nin güney sınırlarını boydan boya kuşatacak koridorun Irak ile Suriye ayakları birleştiğinde, Birinci Dünya Savaşı öncesi İngilizlerle Fransızların çizdiği haritanın benzeri Amerikalılar eliyle hayata geçmiş olacak.


YENİ TEHCİR PLANI

Terör koridoru için Suriye ve Irak'ta toplam 3,5 milyon kişi yurtlarından kovuldu. PKK'nın ABD-İsrail namına boşalttığı Suriye kuzeyindeki planın sonraki aşaması, Irak'ın kuzeyinde devreye sokulacak. Özellikle Kerkük ve Tuzhurmatu gibi Türkmen yurtlarının, PKK-DEAŞ tiyatrosunun yeni versiyonu sonrası bombalar altında boşaltılması hedefleniyor. Erbil, Süleymaniye ve Duhok'un dışında, sözde bağımsızlık referandumuna Kerkük'ü de ekleyen Barzani ise bölgeyi nasıl bir cendereye sokacağını umursamıyor. 2000'li yıllara kadar nüfusunun yaklaşık yüzde 70'i Türklerden oluşan Kerkük'e aradan geçen 17 yılda 600 bini aşkın Kürt getirildi. Nüfus yapısı değişen kentin il meclisi yönetimini Barzani ve Talabani ele geçirdi.



BÜYÜK KAOSA DOĞRU

KYB'li Vali Necmeddin Kerim, Kerkük İl Meclisi'nde Türkmen ve Arapların boykot ettiği toplantıda alınan korsan bir karar sonrası kentin her yanını sözde Kürdistan bayraklarıyla donattı. Gerilimin günden güne arttığı petrol zengini Kerkük'ü barut fıçısına çeviren gelişme ise referandum sürecinde yaşandı. Barzani, kuracağını ilan ettiği sözde Kürdistan'ın sınırları içine Kerkük'ü de dahil etti.


Başta Kerküklü Türkmen ve Araplar olmak üzere hem Türkiye hem İran hem de Irak'ın tepkisini çeken bu adımlar çok yakında bölgeyi ateşe verecek büyük bir kaosun habercisi. Yeni Şafak, sürecin başından buyana 'ateşle oynayan' Barzani'nin sözkonusu adımlarını kamuoyuna en net şekilde duyuran yayın organı oldu.








Dışarıdan 600 bin dolayında Kürt getirilerek Kerkük'te nüfus yapısı değiştirildi. DEAŞ işgali öncesi 2,5 milyon insanın yaşadığı Musul'da ise nüfus 100 bine kadar düştü. Tel Afer de diğerlerinden farklı değil. Bir zamanlar 550 bin kişinin yaşadığı Türkmen kentinde nüfus şimdi 15 bin.


850 bin nüfuslu Rakka işgal sonrası 30 bine düşerken, 600 binlik Deyrizor ise 65 bine düştü. Suriye kuzeyinde Haseke ve Ayn el Arab'dan ise 250 binden fazla Arap, PKK eliyle sürgün edildi.

#Barzani
#Kuzey Irak
#Yeni Şafak
#İstila
7 yıl önce