|

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül: Kimse ABD'yi bu bölgede istemiyor

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET özel yayınında bölgesel senaryolar ve sıcak gündemi değerlendirdi. Karagül, bölgede PKK dışında hiç kimsenin ABD varlığını istediğini söyledi.

Yeni Şafak
20:11 - 30/03/2018 الجمعة
Güncelleme: 22:32 - 30/03/2018 الجمعة
Yeni Şafak
​Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

TVNET, Fırat'ın doğusuyla ilgili özel bir yayına hazırlanıyor. Türkiye’nin yeni harekat haritası ve muhtemel senaryolar uzmanların ve sahadan isimlerin değerlendirmeleri doğrultusunda tüm hatlarıyla ele alınıyor.

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, özel yayında bölgesel senaryolar ve sıcak gündemi değerlendirdi. Karagül'ün açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:


Diz çökseler dahi bu saatten sonra Türkiye AB üyesi olmaz. Avrupa Birliği Türkiye'nin sırtında kamburdur.

PKK dışında hiç kimse bölgede ABD varlığını istemiyor. ABD’nin, bölgenin kuzeyinde PKK/PYD dışında dostu kalmamıştır. Türkiye’den ‘af dilemezse’ dostluğumuzu kazanamayacak.

"Fransa hala Türkiye’yi 40 yıl önceki Türkiye zannediyor"

Bölgede Türkiye gibi olağanüstü bir güce karşı Fransa'nın bu çıkışı çılgınlıktır. Şu anda bizi kışkırtıyorlar fakat daha sonra tekliflerle gelecekler. Fransa hala Türkiye’yi 40 yıl önceki Türkiye, kendisini 40 yıl önceki Fransa zannediyor.

Türkiye yeni bir model kuruyor ve bölge halkı bunu hissetmeye başladı.

Türkiye insani yardım konusunda dünyanın en önemli aktörüdür bence ve bu konuda olağanüstü mucizevi işler yapıyoruz. Türkiye'nin operasyonları 'merhamet' operasyonlarıdır.

Savaşın yok ettiği insanlara ABD, PKK, Suriye rejimi mi umut verecek? Bunu Türkiye'den başka yapacak ülke yok.

"Savaşın yok ettiği insanlara ABD, PKK, Suriye rejimi mi umut verecek?"

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin'i "bir kart olarak" İsrail'e hediye edip, ABD ve İsrail'e "İran'a karşı savaşımızda yanımızda ol" diyor.

Savaşın yok ettiği insanlara ABD, PKK, Suriye rejimi mi umut verecek? Bunu Türkiye'den başka yapacak ülke yok.

İsrail sadece Filistinlilere karşı değil, insan ırkına karşı savaşıyor. Dünyada ABD başta olmak üzere "dokunulmaz ülke" olarak görülüyorlar.

Kenarda duran bir millet olmadık hiçbir zaman. Biz olmadan bin yıldır bu bölgede coğrafya inşa edilemediği gibi siyasal güç haritası da inşa edilememiştir, yine edilemeyecektir.

TVNET ekibi sınırda

  • Tarihi Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İbrahim Karagül, Avni Özgürel, Ediz Ekinci, Emel Topçu, Mesut Şöhret ve Bilal Çıplak gibi alanında önemli isimlerin katılacağı programda coğrafyanın kodlarından küresel güç denklemine kadar birçok konu tartışılıyor.
  • Serhat İbrahimoğlu ve Hilal Güven Özbey moderatörlüğünde yayınlanacak olan Fırat’ın Doğusu Özel, Kilis’ten canlı yayınla gün boyu TVNET'te.
#İbrahim Karagül
#PKK
٪d سنوات قبل