|

Yeni kriz imzacılar

Tartışmaların bitmediği CHP'de şimdi de kurultay için imza verenler disipline sevkedildi. Muharrem İnce, "Yüzsüzlük yapmayın", Tanju Özcan da "Kendimi ihbar ediyorum" mesajıyla yönetime tepki gösterdi.

Nur Banu Aras
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:56 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 CHP'de şimdi de kurultay için imza verenler disipline sevkedildi.
CHP'de şimdi de kurultay için imza verenler disipline sevkedildi.

CHP’de, olağanüstü kurultayı rafa kaldıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, imza verenleri tasfiye etmeye başladı. Bazı delegeler kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilirken, muhalefet ise uygulamaya tepkili.

CHP yönetimi, muhaliflerin teslim ettiği imza listesini inceliyor. Parti yönetimi bu kapsamda bazı isimlerin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verdi. Kılıçdaroğlu, böylelikle olası bir tüzük kurultayında kendine karşı delegeleri devre dışı bırakmayı planlıyor.

İHBAR EDİYORUM

Olağanüstü kurultay taleplerinden vazgeçmeyen muhalifler ise delegelerin disipline sevk edilmesine tepkili. Muhaliflerin öncülerinden Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Genel Merkez’e tepkisini Twitter üzerinden dile getirdi: “İmza vermek disipline verilmeyi gerektiriyorsa, imza isteyen, imza veren ve imza toplayan bir milletvekili olarak kendimi ihbar ediyorum.”

YÜZSÜZLÜK YAPMAYIN

Parti yönetimine Muharrem İnce de tepki gösterdi: “Olağanüstü kurultay için imza verenleri disipline vererek yüzsüzlük yapmayın. TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıracağınıza olağanüstü kurultayı toplayın. Arkadaşlarımı disiplin kuruluna göndereceğinize yüreğiniz varsa beni gönderin.”

#CHP
#Muharrem İnce
6 yıl önce