|

Artık yalnız olmayacak: 20 ay sonra nakledildi

Erzurum'da, buzağıyken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve tedavisi sonrası savcılık talimatıyla kazaya ilişkin soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen belediyenin hayvan barınağında 20 aydır tek başına yaşayan inek, Atatürk Üniversitesi büyükbaş hayvan çiftliğine nakledildi.

Yeni Şafak
16:18 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:25 - 4/04/2018 Çarşamba
AA
İnek, Atatürk Üniversitesi Gıda Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi çiftliğine götürüldü.
İnek, Atatürk Üniversitesi Gıda Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi çiftliğine götürüldü.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığının izniyle, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağından görevlilerce alınarak kapalı römorku bulunan traktöre konulan inek, Atatürk Üniversitesi Gıda Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi çiftliğine götürüldü.

İnek, burada 14 günlük karantinanın ve gerekli kontrollerin yapılmasının ardından kendi cinslerinin arasına karışarak, birlikte yaşamını sürdürecek.

Küpesine ve kimliğine de kavuşacak

Atatürk Üniversitesi Gıda, Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Rıdvan Koçyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ineğin adli soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına alındığını hatırlattı.

İneğin çiftliğe naklini gerçekleştirdiklerini ifade eden Koçyiğit, şunları belirtti:

"Bu süreçten sonra bizim yapacağımız, 14 günlük bir karantina süresi uygulamak ve bu karantina süresinin sonunda tekrardan bir kan numunesi alarak gerekli tetkikleri yapmak. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra hayvanımız kendi cinsleriyle yaşayacak. İnekle ilgili bundan sonraki sorumluluk ve yükümlülük Gıda Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde olacak."

Koçyiğit, sonraki süreçlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılacak müracaatla hayvanın küpesine ve kimliğine kavuşacağını da sözlerine ekledi.

İneğin yediemine teslim edilme karıştığı kaza

Erzurum'da, 18 Ağustos 2016'da meydana gelen olayda Erdal Dumlu'nun kullandığı 16 F 8259 plakalı araç, Erzurum-Pasinler karayolunun Abdurrahman Gazi Mahallesi mevkisinde aniden yola çıkan 4 aylık dişi buzağıya çarpmıştı.

Kazada, hasar gören araçtaki Erdal Dumlu'nun eşi Selma Dumlu'nun kolunda çatlak oluşmuş, buzağının da kaburgaları kırılmıştı. Yaralı Selma Dumlu'nun kolu kaldırıldığı hastanede alçıya alınmıştı.


Olay yerine gelen polis ekiplerinin buzağının sahibini bulmak için kazanın yaşandığı mahalle ve çevresindeki aramalara rağmen, bilgilerinin yer aldığı küpesi de olmayınca buzağının sahibine ulaşılamamıştı.

Buzağı sahibinin araçta hasar olması ve Selma Dumlu'nun yaralanması nedeniyle ceza almamak için hayvanına sahip çıkmadığı kanaatine varan polis de Cumhuriyet savcısının bilgisi dahilinde yaralı hayvanı soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim etmişti.

Söz konusu tarihten itibaren burada kendisi için yapılan ve çevresi tel örgülerle sarılı olan barınakta tutulan ineğin karıştığı kazaya ilişkin de soruşturma başlatılmıştı.

#Çiftlik
#Erzurum
6 yıl önce