|

Yarım metre kar yağdı araçlar yolda kaldı

Yoğun kar yağışı bazı illeri etkisi altına aldı. Kars Sarıkamış'ta 24 saat yağan kar yağışının ardından yollar kapandı, kar kalınlığı yarım metreye kadar ulaştı. Gümüşhane'de de dün gece etkili olan kar yağışının ardından kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Bayburt ve Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi.

Yeni Şafak
12:51 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:18 - 15/11/2018 Perşembe
24 saat yağan kar yağışının ardından vatandaşlar, temizlik çalışması yaptı.
24 saat yağan kar yağışının ardından vatandaşlar, temizlik çalışması yaptı.

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk havayla birlikte Sarıkamış’ta kış etkili şekilde kendini gösterdi. 24 saat yağan kar yağışı yolları kapattı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar sebebiyle araçlar hareket edemez hale gelirken Oteller Bölgesi'ne 1 kilometre kala yol kapanınca araçlar mahsur kaldı.

Sarıkamış Belediyesi ekipleri gece gündüz kar temizleme çalışması gerçekleştirdi. İlçede çoğu köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı yerlerde kar kalınlığı yarım metreyi buldu.


71 köy yolu ulaşıma kapandı

Kars'ta da önceki gün başlayan ve aralıklarla yağan kar, gece tipiye dönünce hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipiden 71 köy yolu kapandı.

Kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışma başlattı.

Öte yandan kar yağışı bir taraftan hayatı olumsuz etkilerken, diğer taraftan da çocukların eğlencesi oldu. Digor ve Sarıkamış'ta okula giden çocuklar kar yağışı altında bol bol kar topu oynadı.

Kar yağışından mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, bol bol arkadaşlarıyla kar altında kar topu oynayarak eğlendi.

Gümüşhane'de karla gelen güzellik

Gümüşhane'de dün gece etkili olan kar yağışının ardından kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

İl genelinde gerçekleşen kar yağışının ardından merkez ilçede 18, Kelkit ilçesinde 40, Köse ilçesinde 7, Şiran ilçesinde 15 olmak üzere ulaşıma kapanan toplam 80 köy yolunda İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmaları devam ederken, günün ilk ışıklarıyla duran kar yağışının ardından ortaya güzel manzaralar çıktı.

Sonbahar mevsiminin son günlerine denk gelen yağış nedeniyle sarı, yeşil ve beyaz rengin hakim olduğu Gümüşhane coğrafyası seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Merkez ilçeye bağlı Yağlıdere, Krom Antik Kenti, Cebeli köyü ve İkisu köylerinde tarihi binaların üzerinde ve ağaç dallarındaki kar birikintileri seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkardı.

2 ilde okullar tatil edildi

  • Bayburt'ta etkili olan kar yağışı dolayısıyla il genelinde okullar tatil edildi.
  • Tunceli'nin Pülümür ilçesinde de okullar dün ve bugün için tatil ediliği duyurulmuştu.

Uzungöl beyaza büründü

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e mevsimin ilk karı yağdı. Beyaza bürünen Uzungöl'de muhteşem manzara ortaya çıktı.

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden 1250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğa harikası turizm merkezi Uzungöl'e yağan karla ayrı bir güzelliğe büründü.

Uzungöl'de çam ağaçlarındaki yeşil örtünün yağan kar ile beyaza dönüşmesiyle birlikte muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Göl kıyısında yürüyüş yapan, turistler, doğanın keyfini çıkarıyor.

Uludağ'da kar kalınlığı 7 santimetre

Türkiye'nin kış sporları merkezi Uludağ'da sabah erken saatlerde kar yağışı başladı. Saat 11.00 sıralarında, kara kalınlığı 7 santimetre olarak ölçüldü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş mesafesi de yer yer 50 metreye kadar düştü. Kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Bu arada Uludağ yolu da karla kaplandı, ekipler olası kapanma durumlarına karşı gereken hazırlıkları yaptı.


Doğudaki 5 ilde kar bekleniyor

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava parçalı çok bulutlu ve yağışlı, yağışların
Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar şeklinde, Iğdır çevrelerinde ise yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 5, Tunceli'de 1, Ağrı ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 2, Kars ve Ardahan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Iğdır'da 10, Tunceli'de 6, Erzurum, Kars, Ağrı ve Erzincan'da 3, Ardahan'da 2 derece olacak.

Yetkililer, bölge genelinde öğle saatlerine kadar kar yağışının Erzurum ve güney kesimleri ile Kars, Ağrı ve Ardahan genelinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

#Erzurum
#Trabzon
#Kars
#Erzincan
#Gümüşhane
5 yıl önce