|

Yalova'da FETÖ operasyonu: 7 tutuklama

Yalova'da son 10 günde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yeni Şafak
15:49 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:22 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince 17-27 Aralık tarihleri arasında operasyon düzenlendi.



FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı oldukları tespit edilen doktor, eczacı, öğretmen, mühendis ve örgütün kriptolu haberleşme programı olan Bylock uygulamasını kullanan şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda toplam 27 şüpheli gözaltına alındı.



Gözaltına alınan şüphelilerden 19'u haklarında tamamlanan tahkikat neticesinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Z.V., M.E, M.V, L.Ö, Y.D, Y.B, İ.K tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 şüpheli de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 8 şüphelinin ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.










#Yalova
#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce