|

Vücutlarına etleri sararak sınırdan geçirmeye çalıştılar

Gümrük ve Ticaret Bakan Tüfenkci, "Çeşitli vasıtalarla hatta kendi vücutlarına etleri sararak, sınır kapılarından geçirmeye çalıştılar" dedi. Bakanlık şüphelilerin fotoğraflarını paylaştı

Yeni Şafak
13:28 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:33 - 15/11/2017 Çarşamba
IHA
Sınırdan üzerilerinde kaçak et ile geçmeye çalışırken yakalananlar.
Sınırdan üzerilerinde kaçak et ile geçmeye çalışırken yakalananlar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya’da düzenlenen, dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı’nın (ICPEN) Sonbahar Konferası’na katıldı. Konferansın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, "Geçmişte et kaçakçılığı ile ilgili birçok yakalamalarımız mevcut. Bunlar çeşitli vasıtalarla hatta kendi vücutlarına etleri sararak sınır kapılarından geçirmeye çalışan kaçakçılar vardı. Şu an et fiyatları düştüğü için herhalde et kaçakçılığı azalır diye düşünüyorum" dedi.




"Kaçakçılar her gün yeni bir yöntem geliştiriyor"


Kaçakçıların her gün farklı bir yöntem geliştirdiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Bizler de gümrük idareleri olarak sınır kapılarında hem yeni teknoloji imkanlarından yararlanarak kaçakçılığı önlemeye çalışıyoruz. Bir yandan da özellikle personelin eğitimi ile yeni kaçakçılık yöntemlerine karşı da daha tedbirli hale getiriyoruz. Yine dedektör köpeklerle sadece mühimmat dedektör köpekleri değil, çay tütün dedektör köpeklerinden tutun da narkotik uyuşturucuya kadar yetiştirdiğimiz köpeklerimizden de istifade ederek son teknolojiyi kullanıyoruz. Bu son teknoloji esasında dünya gümrüklerinden ve ileri ülkelerde uygulanan çalışmaların aynısı ve daha fazlası. Türkiye’de yapılanmış vaziyette. Arkadaşlarımız yeni teknolojileri de takip ediyorlar. Bunların Türk gümrüklerinde uygulanmasına yönelik çalışmaları var. Bizim bu çalışmalar karşısında kaçakçılara, kötü niyetli insanlar da ülkeye haksız kazanç elde etme adına haksız rekabet ortaya koyma adına yeni yöntemlerle girmeye çalışıyorlar. Bizler de bunu yakalıyoruz" diye konuştu.


"Vücutlarına etleri sararak sınır kapılarından geçirmeye çalışan kaçakçılar vardı"


Yurt dışından ülkeye vücutlarında et sararak giren kaçakçıların olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, "Kaçak et konusunda elimizde arttığına yönelik bir veri yok. Ama geçmişte et kaçakçılığı ile ilgili birçok yakalanmalarımız mevcut. Bunlar çeşitli vasıtalarla hatta kendi vücutlarına etleri sararak sınır kapılarından geçirmeye çalışan kaçakçılar vardı. Şu an et fiyatları düştüğü için herhalde et kaçakçılığı azalır diye düşünüyorum" dedi.
#Bülent Tüfenkci
#Antalya
#kaçak et
6 yıl önce