|

Video izleyen doktorların cezası belli oldu

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in otomobilde videosunu izleyip topladıkları himmet paralarıyla suçüstü yakalanan doktor ve akademisyenlerin cezası belli oldu.

Yeni Şafak
09:27 - 6/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:30 - 6/12/2018 Perşembe
IHA
Polis operasyonuyla gözaltına alınan FETÖ mensupları. Arşiv.
Polis operasyonuyla gözaltına alınan FETÖ mensupları. Arşiv.

2018 yılı Şubat ayında polisin takip ettiği örgütün akademisyenlerden sorumlu imamı ‘İsa’ ve ‘İsmail’ kod adlı İlyas B. ile birlikte doktorlar otomobilde örgütün ele başı Fethullah Gülen videosu izlerken ve topladıkları himmet paralarını sayarken polis operasyonuyla yakalandı.

Adıyaman 2. Ağır ceza Mahkemesinde yargılanmaları süren İlyas B. ile Yrd. Doç. Dr. Hacı P., Yrd. Doç. Dr. Recai K., Hastane Başhekim Yrd. Dr. Suat Ç., Dr. Ahmet T. ile ilgili mahkeme heyeti kararını verdi.

İki doktor tahliye edildi

Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan akademisyenlerden sorumlu imam İlyas B.’ye 12 yıl 9 ay, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Suat Ç.’ye 6 yıl 3 ay, Yrd. Doç. Dr. Hacı P.’ye 6 yıl 3 ay, tutuksuz yargılanan Dr. Ahmet T.’ye 6 yıl 3 ay, Yrd. Doç. Dr. Recai K.’ya ise 4 yıl 2 ay ceza verdi.

Sanıklardan Dr. Suat Ç. ve Dr. Hacı P.’nin tutukluluk halleri ve mahkemedeki iyi halleri göz önüne alınarak tahliyelerine karar verildi.

#FETÖ
#Adıyaman
5 yıl önce