|

Vatana değer katanlar Kayseri'de yaşayacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kayseri’nin yetiştirdiği önemli isimlerden Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın ismini 13,3 kilometre uzunluğundaki bulvara vererek vefasını gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yeni açılacak yollara şehrimize ve ülkemize değer katan kişilerin isimleri vereceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:34 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kato kahramanlarından Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin de yeni yapılmakta olan caddeye verilecek.
Kato kahramanlarından Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin de yeni yapılmakta olan caddeye verilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında alınan önemli kararlardan birisi de ülkemizin iki önemli komutanının isimlerinin yeni açılacak caddelere verilmesi kararıydı. Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’de açacakları yeni yollara şehrimize ve ülkemize değer katan kişilerin isimleri vereceklerini söyledi. Vatanı ve milleti için çalışan isimlerin Kayseri’de yaşatılmasını arzu ettiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, bu anlamda Genel Kurmak Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isimlerini yeni açılacak caddelere verme kararı aldıklarını kaydetti.

ORTAK İMZA VE OYBİRLİĞİ

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın isminin Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Tavlusun Yolu’nu takiple Derevenk Viyadüğü’ne ve buradan da Malatya Yolu’na bağlayacak bulvara verilmesi teklifi Büyükşehir Meclisi’nin tüm üyelerinin imzasıyla kabul edildi.

Meclis Başkanlığı’na verilen dilekçede “Şehrimizin yetiştirdiği mümtaz kişilerden biri olan değerli hemşehrimiz Genel Orgeneral Hulusi Akar, verdiği hizmetlerle gururumuz olmuştur. Paşamızın isminin yeni yapılan bulvara verilmesini talep ediyoruz” denildi. Çelik, her iki teklifin tüm meclis üyelerinin imzasıyla verilmesi ve oybirliği ile kabul edilmesine dikkat çekerek, meclisin birlik beraberlik ve duyarlılıkla örnek olduğunu kaydetti.

KATO KAHRAMANININ İSMİ DE VERİLECEK

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Kato kahramanlarından Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin de yeni yapılmakta olan caddeye verilmesi teklifini de yine oybirliği ile teklif ve kabul etti. Meclis Başkanlığı’na verilen dilekçede, “Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Aydın’ın isminin, bugüne kadar terörle mücadelede gösterdiği kahramanlıkların unutulmaması için yeni yapılan yola verilmesini talep ediyoruz” denildi. Meclis üyelerinin tamamının imzaladığı dilekçe ile verilen teklif oy birliği ile kabul edildi.

  • GENERALDEN İSİMSİZ CAMİ
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, meclis toplantısında yaptığı açıklamada Şehir Mezarlığı’nda yapılmakta olan camiyi Orgeneral Hulusi Akar ve ailesinin finanse ettiğini belirtti. Orgeneral Akar’ın bu camiye isminin verilmesi talebinin olmadığını da ifade eden Başkan Çelik, hayırları için Orgeneral Akar ve ailesine teşekkür etti. Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi tarafından bin metrekare olarak yaptırılan cami, Selçuklu mimarisi ile dikkat çekiyor.
#Kayseri
#Camii
#Hulusi Akar
6 yıl önce