|

Uyuşturucuda transit değil hedef ülkeyiz!

Türkiye'nin son dönemde uyuşturucuda transit ülke konumundan hedef ülke konumuna geçtiğini belirten Necdet Ünüvar, bu yüzden gençlerin büyük tehdit altında olduğunu söyledi. Ünüvar Türkiye'nin tek başına AB'nin toplamından daha fazla uyuşturucu yakaladığını ekledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:29 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar uyuşturucuyla topyekun mücadeleyle ilgili Yeni Şafak’a açıklamalarda bulundu.

BAĞIMLILARIN YÜZDE 90'I TÜTÜN KULLANIYOR

Çağın meselesinin uyuşturucu olduğunu belirten Ünüvar, uyuşturucuyu bir kez deneme oranının Avrupa’da yüzde 22, Türkiye’de 2.7 olduğunu söyledi. Ünüvar, bu sonuca göre Türkiye’nin, Avrupa’ya göre daha iyi konumda olduğunu belirtti. Her tütün kullananın uyuşturucu bağımlısı olmadığını vurgulayan Ünüvar, "Ancak uyuşturucu bağımlısı olanların yüzde 90’dan fazlası tütün bağımlısıdır. Tütün adeta uyuşturucu bağımlılığına giden yolun bir parçasıdır" diye konuştu.

AB’DEN DAHA FAZLA YAKALIYORUZ

Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığında geçiş güzergahında yer aldığını hatırlatan Ünüvar, "Yasadışı afyonun yüzde 93'ü Afganistan’da üretiliyor. Batı ülkelerine geçmesi için, Türkiye güzergahı kullanılıyor. Türkiye’de Emniyet kuvvetlerimiz Avrupa Birliği’nin toplamından daha fazla uyuşturucu yakalıyor. Dünya’da en çok uyuşturucu yakalayan ülke Türkiye" diye konuştu.

GENÇ NÜFUS TEHLİKE ATINDA

Türkiye’nin genç bir nüfusu bulunduğunu dile getiren Ünüvar, "15-24 yaş aralığı en fazla uyuşturucunun kullanıldığı dönem, bu Türkiye için bir risk oluyor. Sentetik uyuşturucular Türkiye’de üretilmiyor, Avrupa ülkelerinde üretiliyor. Oradan Türkiye’ye geliyor ve güneye geçiyor. Bazı uyuşturucular var Türkiye’ye geliyor ama bir yere geçmiyor. Türkiye’nin transit ülke konumundan hedef ülke konumuna geçtiğini söyleyebiliriz. Türkiye’de oranlar belki Avrupa’ya göre çok düşük olabilir. Ama bununla yoğun şekilde mücadele etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

ETKİN MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bağımlılık yapan her unsurla etkin bir şekilde mücadelenin devam ettiğini belirten Ünüvar, "Genç bireyleri ve aileleri sıkıntıya sokan hususları gidermeye çalışıyoruz. Madde bağımlılığına esir olmuş gençlik ülkenin geleceğinde söz sahibi olmaz. Bu yüzden bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

#Uyuşturucu
#Türkiye
#Necdet Ünüvar
6 yıl önce