|

Uyuma mini paket

Erken seçimle birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi kolaylaştıracak uyum düzenlemelerinde de takvim değişti. Üçe bölünecek paketin ilk bölümü seçim nedeniyle TBMM tatile girmeden yasalaştırılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:40 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Uyum düzenlemelerinde de takvim değişti.
Uyum düzenlemelerinde de takvim değişti.

Mini pakete ilişkin hazırlık önceki gün AK Parti tarafından MHP’ye sunuldu. Uyum yasası üzerinde çalışan AK Parti heyeti önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yaptı. Erdoğan’ın da onayının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çalışmayı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye götürdü.

TBMM’YE SUNULDU

Bahçeli, partisinin Milli Mutabakat Komisyonu’nda görevli üyelerine çalışmayı verdi ve komisyonun AK Parti ve MHP’li üyeleri önceki gün ve dün TBMM’de bir araya gelerek metin üzerinde çalıştı. Dün akşam saatlerinde ise AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın imzasını taşıyan mini paket, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Pakette cumhurbaşkanlığı seçimini içeren maddeler yar alacak. Uyumun ikinci ayağının seçim sürecinde “yetki kanunu” ile sonraki bölümünün ise uzun vadede hayata geçirilmesi planlanıyor.

#Erken Seçim
#Mini paket
#Uyum Paketi
6 yıl önce