|

Üsküdar'da 2 oğlunu öldüren baba tutuklandı

İstanbul Üsküdar'da, 2 oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da yaraladığı belirlenen Arslan Güleryüz, "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" ve "alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı. Yaralı kurtulan Orçun Güleryüz, olay sırasında babasına tekme atarak kaçtığını belirtti.

Yeni Şafak
16:53 - 10/08/2017 الخميس
Güncelleme: 17:00 - 10/08/2017 الخميس
AA
İki oğlunu öldürüp, bir oğlunun yaralayan Arslan Güleryüz tutuklandı.
İki oğlunu öldürüp, bir oğlunun yaralayan Arslan Güleryüz tutuklandı.

Üsküdar'da, 2 oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da yaraladığı belirlenen Arslan Güleryüz, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yavuztürk Mahallesi Orhan Sokağı'nda dün sabah yaşanan olayın ardından gözaltına baba Güleryüz, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Güleryüz, "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" ve "alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikteki sorgusunda daha önceki ifadelerini tekrar eden Güleryüz, olaylara eşinin neden olduğunu savundu.

"DNA testi istiyorum"

Kendisinin senelerdir doldurulduğunu iddia eden şüpheli Güleryüz, "Çocuklarıma ve Sefer Güleryüz'e DNA testi yapılmasını istiyorum. Çocuklarımın benden olmadığını düşünüyorum. Ağabeyim Mustafa Güleryüz bana daha önce 'Çocuklarını kes, hacının kapısının önüne at' dedi. Hacı dediğimiz de amcamdır. Ekleyeceğim bir husus yoktur." ifadelerini kullandı.

Hakimlik, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olay yeri inceleme ve kolluk tutanağına, adli rapor ile dosya kapsamına göre şüpheli Güleryüz'ün, "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" ve "alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

2 kardeşin cenazesi toprağa verildi

Üsküdar'da, cinnet getiren babaları Aslan Güleryüz tarafından bıçakla öldürüldükleri belirlenen Ahmet (24) ve Onur Güleryüz (20) kardeşler son yolculuklarına uğurlandı.

İki kardeş için Çekmeköy Nişantepe Yeni Camisi'nde öğlen vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törene olayda yaralanan diğer kardeş Orçun Güleryüz (22) ile yakınları katıldı.

Güleryüz kardeşlerin cenazeleri, kılınan namazın ardından Nişantepe Mezarlığında toprağa verildi.

"Babama tekme atarak kaçtım"

Cenaze töreni öncesinde yaşadıklarını gazetecilere anlatan Orçun Güleryüz, olay sırasında babasına tekme atarak kaçtığını belirterek, şöyle konuştu:

  • "Gece bir şey yoktu. Sabah saatleriydi, uyuyorduk. Onur ağabeyimle babam aynı odada kalıyordu. Biz de Ahmet ağabeyimle aynı odada uyuyorduk. İlk önce Ahmet ağabeyimi bıçaklamış, keserle kafasına vurmuş. Onu öldürürken ben hiçbir şey duymadım. Sonra bana yönelip uyurken başıma keserle vurdu. Tekme atıp iteleyip kaçtım. Onur ağabeyim geldi, 'Baba ne yapıyorsun' dedi. Bu sefer ona vurdu, ağabeyim yere yığıldı. Ahmet ağabeyimin yardımına koştum. Ama yorganı kaldırdığımda delik deşik olmuştu. İkisini öldürdükten sonra benim peşimden koştu, kaçtım. Komşulardan yardım istedim. Akşam hep birlikte sohbet ettik, iyiydi. Bir sıkıntı yoktu."
Olay

Yavuztürk Mahallesi Orhan Sokağı'nda dün sabah saatlerinde baba Arslan Güleryüz, çekiç ve bıçakla 2 oğlunu öldürüp 1 oğlunu da yaraladığı iddiasıyla Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kadıköy'de gözaltına alınmıştı.

#Üsküdar
#İstanbul
#Cinayet
٪d سنوات قبل