Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli katkıları ve FatihBelediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, dünya mutfaklarını bir araya getiren ’Gastronomist 2017’ Sultanahmet Meydanı’nda start aldı. Çok sayıda ülkeden birçok davetlinin katıldığı, konuk ülkelerin geleneksel mutfaklarının yanı sıra Türkiye coğrafyasının kadim mutfak kültürünü yansıtan reçete sunumları, yemek sohbetleri, paneller ve çocuk atölyeleri gibi birçok etkinliğin yer aldığı organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.Farklı ülkelerden gelerek kendi mutfak kültürlerini tanıtan çok sayıda şef, yaptığı gösterilerle izleyenlerden büyük beğeni topladı.Öte yandan et lokantası sahibi Cüneyt Asan tarafından kesimi gerçekleştirilen 150 kiloluk dana, Sultanahmet Meydanında özel tasarlanan fırına sürülerek pişmeye bırakıldı. 6 saat fırında kalarak pişen dana daha sonra misafirlere ikram edilecek.
sahibi Cüneyt Asan ise, “Burada amaç ülkemizi tanıtmak. Burada amaç mutfağımızı tanıtmak. Bütün dünya dostlarıyla birleştik ve burada çok güzel bir şey yaptık. Bugün burada bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Bu güne kadar hiç bütün bir danayı bütün olarak pişirmemiştik. Bugün ilk kez burada bir danayı bütün olarak pişireceğiz” dedi.