|

Umutlar tükeniyor

Hatay’ta 6 günden beri kayıp olan 6 yaşındaki Ufuk Tatar’ı arama çalışmaları sürerken, umutlar da tükeniyor. Hatay Valisi Erdal Ata, “Şu ana kadar yapılan aramalardan maalesef bir sonuç elde edilemedi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 00:41 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ufuk Tatar için umutlar tükeniyor
Ufuk Tatar için umutlar tükeniyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde 6 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar için umutlar tükeniyor. 1 Tenmuz Pazar günü Amanos Dağları eteklerinde bulunan Arpalıuşağı Mahallesi'nde, zihinsel engelli bir akrabasıyla kaynaktan su doldurmaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ufuk'u arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Komando, jandarma özel harekat ve AFAD ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleriyle küçük çocuğun son görüldüğü su kaynağı ve çevresiyle Amanos Dağları eteklerini karış karış taradı. Ekiplere, mahalle sakinleri de destek verdi. Ancak, yapılan tüm aramalara rağmen Ufuk’la ilgli herhangi bir ize ulaşılamadı.


HENÜZ BİR İZ YOK

Arama faaliyetleri hakkında bilgi veren Hatay Valisi Erdal Ata, "Ben de Kaymakamımızı, Belediye Başkanını, İlçe Jandarma Komutanını, Emniyet Müdürünü ziyaret ettim, aileyle görüştük. Hem arama çalışmalarıyla ilgili bilgi almak hem de son durum nedir onu yerinde görelim diye geldik. Şu ana kadar yapılan aramalardan maalesef bir sonuç elde edilemedi” dedi. 143 kişilik arama ekibinin, çalışmalara aralıksız devam ettiği bilgisini veren Vali Ata, “Jandarma timleri var, bizim AFAD ekipleri var. Adana'dan gelen AFAD ekipleri, UMKE'nin ekipleri ve gönüllüler marifetiyle iz takip köpekleri, ayrıca droneler ve SkyRanger birlikte ve insansız hava araçlarıyla araştırma devam ediyor. Temennimiz Ufuk Tatar isimli çocuğumuza en kısa süre içinde sağ salim ulaşmak" şeklinde konuştu.

Arpalıuşağı Mahallesi’ndeki Kur’an kursunda eller semaya kayıp Ufuk için kalktı. Camide, hocalarıyla birlikte Ufuk’un bulunması için dua eden çocuklar, “İnşallah Ufuk en kısa sürede bulunur ve ailesine kavuşur” dileğinde bulundular.

#Kayıp çocuk
#Ufuk Tatar
6 yıl önce
default-profile-img