|

Ucuz kurtuldular

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkıp denize metreler kala durabilen Pegasus uçağındaki 162 yolcu ve 6 mürettebat tahliye edildi. Kazanın büyüklüğü dün hava aydınlanınca ortaya çıktı. Uçağın yamaçta asılı kaldığı görülürken, facia ucuz atlatıldı. Yolculardan Fatma Gördü müthiş gürültüyle sallandıklarını belirterek, “Ön taraf aşağı indi, arka taraf havaya kalktı. Panik oldu millet, bağıran çağıran. Benzin kokmaya başladı. Yangın çıkacağını düşündük” dedi. Yüksel Gördü de “Bir mucize bizim kurtulmamız. Yanabilirdik, patlayabilirdi, denize uçabilirdik” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat ölümden döndü. Denize metreler kala duran uçak muhtemel bir faciaya ramak kala yamaçda asılı kaldı.
Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat ölümden döndü. Denize metreler kala duran uçak muhtemel bir faciaya ramak kala yamaçda asılı kaldı.

Trabzon’da muhtemel bir uçak faciası ucuz atlatıldı. Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus’a ait yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı’na indikden sonra henüz belirlenemeyen nedenle pistten çıktı. Denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenle tahliye edildi. Apron sonuna yakın bölgede pisten çıkan uçakta soğutma işlemleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince gerçekleştirildi. Yaşanan kazanın büyüklüğü dün hava aydınlanınca ortaya çıktı. Yolcu uçağının yamaçta asılı kaldığı, motorunun denize düştüğü görüldü.

DENİZE UÇABİLİRDİK

Yolculardan Fatma Gördü, “Piste indik, biraz gittik, müthiş bir gürültü oldu, sallanmaya başladık. Yan tarafa yattık, ön taraf aşağı, arka taraf havaya kalktı. Panik oldu, millet bağıran çağıran. Benzin kokmaya başladı. Yangın çıkacağını düşündük, ondan korktuk. Berbat bir durum” dedi. Yolculardan Yüksel Gördü de “O anlar anlatılmaz yaşanır ancak. Bir mucize bizim kurtulmamız. Yanabilirdik, patlayabilirdi, denize uçabilirdik. Çok şükür Allah’ıma buna da şükür. Aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum” diye konuştu.


DHMİ'DEN ÇEKİCİ İSTENDİ

Kazayla ilgili Trabzon Valiliği tarafından kriz merkezi kuruldu. Uçağın pistten çıkma nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan teknik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Güvenlik gerekçesiyle uçuşlara kapatılan havalimanında seferler yeniden başlatılırken, ilk sefer İstanbul’a gerçekleştirildi. Uçağın bulunduğu yerden çıkarılması için DHMİ’den çekici istendi. Uçak, Ankara’dan karayolu ile Trabzon’a hareket eden çekici ile kurtarılacak.

#Fatma Gördü
#Trabzon Havalimanı
6 yıl önce