|

Üçüz kardeşler askere de birlikte gitti

Çocukluklarından beri birbirlerinden hiç ayrılmayan üçüz kardeşler Hasan, Hüseyin ve Mustafa Girgin askere de birlikte gitti. Kardeşlerin üzerine özel dağıtımla Isparla İl Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirilen Girgin kardeşler, aynı koğuşta "altlı üstlü ve yanlı" uyuyor. Üçüzlerin en büyük sorunu, komutanların kendilerini karıştırması.

Yeni Şafak
08:56 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 09:07 - 1/08/2017 Salı
Diğer
Üçüz kardeşler askerliğini birlikte yapıyor.
Üçüz kardeşler askerliğini birlikte yapıyor.
Isparta'da askerlik yapan Hasan, Hüseyin ve Mustafa 20 yaşlarında üçüzler... Çocukluklarından itibaren hiç ayrılmadılar. Mahallede o
yun
arkadaşı, okulda sıra arkadaşı idiler. Askerlik celp kağıtları geldiğinde de birlikte askere yazılıp 'asker arkadaşı' oldular. Aslında üçü birden askere gitmeyebilirdi. Zira kanun onlara bu hakkı veriyordu. Ancak birbirlerinden ayrılmak istemediler.
Üçü de
Jandarma
Milliyet'in haberine göre, anne ve babaları da itiraz etmedi. Birlikte asker ocağının yolunu tuttular. Üçü de jandarma çıktı. Acemi birliğinde Hüseyin diğer kardeşlerinden ayrıldı. O
Bilecik
'e
Hasan
ile Mustafa da
Aydın
'a düştü. İki ay ayrı kaldılar. Hüseyin o iki ayı "Kardeşlerimi çok özledim, hep aradım" diye özetliyor. Hasan ile Mustafa da onu çok özlemişler. Hayatlarında ilk ve en uzun ayrılıkları da bu olmuş. Neyseki komutanları bu durumu öğrenince ayrılıkları bitmiş. Komutanları onları yemin töreninde buluşturdu. Aynı silahın üzerine el basarak askerlik yemini ettiler.
Aynı bölük, aynı koğuş
Sonra üçü de özel dağıtımla
Isparta
İl Jandarma Komutanlığı'na geldi. Üçü de motor-mekanik eğitimi aldığı ve sanayide çalıştıkları için alaydaki araçların bakım ve tamirini yapan "kademe" biriminde görevlendirildiler. Koğuşları da aynıydı. Hasan ile Hüseyin aynı ranzaya altlı üstlü, Mustafa ise yandaki ranzaya yerleşti. Onlar kendi durumlarına alışkındılar. Ama hem asker arkadaşları hem de komutanları için bu üç askere alışmak o kadar kolay olmayacaktı.
Komutanın nöbet şaşkınlığı

Hüseyin bazı arkadaşlarının da hâlâ kendilerini karıştırdığını söyledi. Komutanları da Hasan ile Hüseyin tek yumurta ikizi olduğu için bazen onları karıştırabiliyormuş. Hasan söze girdi: "Hüseyin'in başına geldi meselâ, O nöbetteydi. Ben er gazinosundaydım. Bir Astsubay komutanımız onu nöbetteyken görmüş. Gazinoya girdiğinde beni de gördü, şaşırdı. 'Sen burada ne arıyorsun? Nöbet ne çabuk bitti de geldin?' diye bana çıkıştı. 'Komutanım o ben değilim, ben Hasanım, o Hüseyin' dedim. İnanmadı bile. Çıktı nöbet yerine baktı. Hüseyin'i orada görünce inandı" Hep birlikte gülüştüler.

"Babamız da Jandarmaydı"
Askerliğe tamamen alışmışlar. Mustafa diyor ki "Askere gelmeden biraz çekingenlik vardı. Ama burası Peygamber Ocağı, gerçekten bir aile gibiyiz. Gelmeden ellerimize kına yakıldı. Komutanlarımız her konuda bize yardımcı oluyor.
Babalar Günü
nde babamızı getirerek unutamayacağımız bir sürpriz yaptılar. Arkadaşlarımızla da aile gibiyiz. Kardeşler olarak zaten dert ortağıydık, şimdi asker arkadaşı olduk. İyice yakın olduk"

Hüseyin Jandarma oldukları için ayrıca bir gururlu olduklarını söyledi. "Neden?" diye sorduğumda ise " Babam da jandarmaydı. Biz de jandarmayız, halkın içindeyiz. Onların bir sıkıntısı olunca hemen ulaşıyoruz." cevabını verdi. Hasan askerde yaptıkları işten de çok memnun: "Bizim her türlü aracımız var. Kademede onların bakım ve tamirini yapıyoruz. Arkadaşlarımız da o araçlarla göreve gidiyor. Biz de mutlu oluyoruz" diyor gururla...

"Kıdem yok, eşitiz"
Aralarında "kıdem" hiyerarşisi yokmuş. "Üçümüz de aynı anda asker olduk" diyorlar. İzinleri ise sırayla kullanıyorlar. Komutanları aileleri yanlız kalmasın diye izinlerini onların talebine göre düzenliyormuş. Sıra ile gidip geliyorlar. Üçü ortak bir telefon kullanıyor. "Bu da bir avantaj" diyorlar. Komutanları
Çarşı
iznine de birlikte çıkarıyormuş onları. "Hem kardeş hem de asker arkadaşı olmak farklı bir duygu" dedi Mustafa, diğerleri de hemen tasdik etti. Hüseyin terörle mücadele eden arkadaşlarını unutmadı: "Biz buradayız ama onlar daima aklımızda" diyerek onlara da selam gönderdi.
#Asker
#Jandarma
#Üçüz Kardeş
7 yıl önce