|

Uçan yatağın üzerine düşmesinden saniyelerle kurtuldu

Marmara Bölgesi'nde fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle Kadıköy'de bir ağaç park halindeki minibüsün üzerine devrildi. Çanakkale'de evin balkonundan uçan yatak, kaldırımda yürüyen bir kişinin önüne düştü. Balıkesir'in Erdek ilçesinde de adalara seferler 3 gün iptal edildi.

Yeni Şafak
09:57 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 30/11/2018 Cuma
DHA
Fırtına nedeniyle balkondan uçan yatak, sokakta yürüyen kişinin önüne düştü.
Fırtına nedeniyle balkondan uçan yatak, sokakta yürüyen kişinin önüne düştü.
Çanakkale'de gün boyunca etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle evin balkonundaki yatak, kaldırımda yürüyen bir kişinin önüne düştü. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüde, önüne düşen yatağı görünce kısa süreli şaşkınlık yaşayan kişinin, yoluna devam ettiği görülüyor.

Olay, saat 15.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Eski Havra Sokak'ta meydana geldi. Bir binanın 3'üncü katındaki evin balkonundaki yatak kuvvetli fırtına nedeniyle demirlerini aşarak kaldırımın üzerine düştü. Bu sırada yoldan geçen bir kişi, yatağın üzerine düşmesinden son anda kurtuldu. Yaşanan olay bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, önüne düşen yatağı görünce kısa bir süre şaşkınlık yaşayan kişi, daha sonra aldırış etmeden yoluna devam etti.


Ağaç, fırtınada minibüsün üzerine devrildi

Marmara Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Kadıköy'de ağaçlar park halindeki araçların üzerine devrildi.

Bostancı Mahallesi Emanet Sokak'ta saat 23.30 sıralarında etkili olan fırtına nedeniyle, 12 katlı binanın otoparkında bulanan bir ağaç, park halindeki servis minibüsünün üzerine devrildi.


Devrilen ağacının sesini duyan bina sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri minibüsünün üzerine düşen ağacı motorlu testere ile parçalara böldü.

Devrilen ağaç, yaklaşık 1 saatlik çalışmalarının ardından minibüsün üzerinden kaldırıldı. Devrilen ağaç nedeniyle minibüste maddi hasar oluştu.

Osmanağa Rahmet Sokak'ta da park halindeki aracın üzerine de ağaç devrildi. Devrilen ağacının sesini duyan bina sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

İtfaiye ekipleri aracın üzerine düşen ağacı motorlu testere ile parçalara böldü.

Olay nedeniyle araçta maddi hasar meydana geldi.


Erdek'te adalara seferler 3 gün iptal edildi

Balıkesir'in Erdek ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıklarının 8 derece düştüğü Erdek'te, Avşa ve Marmara adalarına yapılması planlanan Gestaş Deniz Ulaşım ve Turizm Ticaret A.Ş.'ye ait arabalı vapur ve S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Tekirdağ'a düzenlediği Ro-Ro seferleri 3 gün karşılıklı olarak iptal edildi.

İlçe merkezinde ara ara elektrikler kesilirken, bir ağaç da fırtına nedeniyle devrildi.


Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Erdek ve çevresinde yaşamı olumsuz etkiledi. Hafta başında başlayan aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı havanın 3 gün boyunca etkisini sürdüreceği ve hava sıcaklığının 6 ila 8 derece daha düşeceği belirtildi. Karayolları ekipleri ve Erdek İtfaiyesi, ilçe merkezi ve çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

Adalara ve Tekirdağ'a seferler iptal

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına nedeniyle Erdek’ten Avşa ve Marmara adalarına yapılan Gestaş Deniz Ulaşım ve Turizm Ticaret A.Ş.'ye ait arabalı vapur ve S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Tekirdağ'a düzenlediği Ro-Ro seferleri 3 gün karşılıklı olarak iptal edildi. Erdek’ten adalara ve Tekirdağ’a gidecek olan kamyonlar iskelede bekletiliyor. Erdek Liman Başkanlığından alınan bilgiye göre, Marmara, Avşa ve Tekirdağ’a yapılması gereken seferlerin dev dalgalar nedeniyle iptal edildiği açıkladı.

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, dün gece saatlerinden itibaren başlayan ve saatteki hızı yer yer 60 kilometreye varan fırtınanın Marmara Denizi’nde etkili olduğu, bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısında bulunduğuna dikkati çekerek bu nedenle seferlerin 3 gün boyunca iptal edildiğini söyledi.

Diğer yandan balıkçı teknelerini de denize açılmaması için uyardıklarını belirten Yıldırım, "Erdek iskelesinden adalara ulaşımın sağlanması için duruma göre ek bir sefer konulabilir" dedi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da yaptığı açıklamada, adalara ulaşımda bir günlük aksamanın sıkıntı yaratmayacağını, gerekli tedbirlerin alındığını, duruma göre fırtına etkisini azalttığı takdirde seferlere devam edileceğini söyledi.

Ağaç devrildi

Fırtına ilçe merkezinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Erdek ilçe merkezinde ara ara elektrikler kesilirken, Adnan Menderes caddesindeki eski mezarlıkta bulunan servi ağacı şiddetli fırtına nedeniyle devrildi. Gürültüyle birlikte yıkılan ağaç park halindeki aracın yanına düştü.

#Marmara
#Fırtına
5 yıl önce