|

Uçak restoran bir anda alev alev yandı

Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından, hurdaya ayrıldıktan sonra satın alınıp, restoran ve kafeye dönüştürülen Airbus A300 tipi uçakta yangın çıktı. Uçağın büyük bölümü küle dönerken, restoran ve kafe kapalı olduğu için şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı.

Yeni Şafak
07:22 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 9/11/2018 Cuma
IHA
Konya'da uçak restoranda yangın
Konya'da uçak restoranda yangın

Konya’da restoran olarak hizmet veren uçak, çıkan yangında alevlere teslim oldu. Yangın çok sayıda itfaiye ekibinin çalışmasıyla söndürüldü.

Yangın, saat 00.30 sıralarında Ankara Yolu üzerindeki Türk Yıldızları Parkında bulunan uçak restoranda çıktı. Parkta bulunan ve restoran olarak hizmet veren Airbus A300 tipi uçağın kuyruk kısmındaki mutfak bölümünden henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükseldi. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi yangın mahalline yönlendirildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin ekipleri de elektrik ve doğalgaz akışını kesti. İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, yangın uçağın burun kısmına doğru ilerledi. Ekiplerin yoğun bir şekilde müdahale ettiği yangın yaklaşık 1,5 saat süren çalışmayla söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapıldı.


İtfaiye ekipleri, yangının klima veya ısıtıcıdan çıkmış olabileceğini değerlendirirken, kullanılmaz hale gelen uçak-restoran kafede hasar tespit çalışmasına başladı.

2 YIL ÖNCE ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN KONYA'YA GETİRİLMİŞTİ

Hizmet ömrünü dolduran 54 metre boyunda ve 50 metre kanat genişliği olan 317 yolcu kapasiteli Airbus A300 tipi uçak, yaklaşık 2 yıl önce Atatürk Havalimanı'nda parçalandıktan sonra Konya'ya getirildi. Konya- Ankara çevre yolu üzerindeki Türk Yıldızları Parkı'na konuldu. Burada yeniden birleştirilen uçak, restoran- kafe olarak hizmet açıldı.12 bin metrekarelik göletin üzerine konuşlandırılan uçağın bahçe bölümü cam iskele üzerine yapıldı.




#Konya
#uçak restoran
#yangın
5 yıl önce
default-profile-img