|

TYS başvuruları 18 Haziran'da başlıyor

Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) bu yıl 3. kez, 28 Temmuz'da düzenleyeceği Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) için başvuruları 18 Haziran'da başlıyor. Türkçe Yeterlik Sınavı başvuruları 13 Temmuz tarihlerine kadar devam edecek.

Yeni Şafak
13:52 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:02 - 12/06/2018 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl üçüncü kez, 28 Temmuz'da düzenleyeceği sınavın başvuruları 13 Temmuz'a kadar sürecek.

YEE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkçeyi yabancı ya da ikinci dil olarak öğrenen bireylerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçmek üzere, enstitünün "Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni"nde belirlenen yeterlik tanımları doğrultusunda geliştirdiği TYS, 2013'ten bu yana, yılda üç defa uygulanıyor.

Türkiye'de ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı gerçekleştirilen TYS, yabancı öğrencilerin hem Türkiye'ye ilgisini artırıyor hem de iş ve eğitim başvurularının kabulünü kolaylaştırması ve daha sağlam bir düzlemde değerlendirilmeleri açısından büyük önem arz ediyor.

Bu yılki üçüncüsü 28 Temmuz'da düzenlenecek sınav için başvurular 18 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek.

Sınavda başarılı olan adaylara B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek. Söz konusu belgeye sahip olanlar, Türkiye'de herhangi bir kurumda eğitim alma hakkı kazandıklarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutuluyor.

Ayrıca Türkçe rehberlik veya tercümanlık yapmak isteyen yabancılardan da Türkçe Yeterlik Belgesi isteniyor.

Söz konusu sınavla, Türkçe'nin uluslararası ölçekte standart bir sınava kavuşması ve yurt dışından öğrenci kabulünü kolaylaştıran politikalara destek olunması amaçlanıyor.

Başvurular için
adresi kullanılabilecek.
#TYS
#YEE
6 yıl önce