|

TVNET'ten 'Fırat'ın Doğu'su Özel Yayını

TVNET ekibi, Türkiye’nin sınır hattında çok özel bir yayınla Fırat'ın doğusunu ele alıyor. ABD ve ‘proje terör örgütleri’nin bölge üzerindeki oyunlarını izleyiciye aktaran TVNET, özel yayını ile izleyici karşısında. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD'nin sadece PKK'ya yaslanarak bölgede varlığını sürdürmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:00 - 30/03/2018 Friday
Güncelleme: 15:20 - 30/03/2018 Friday
Yeni Şafak
TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de
TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de

TVNET, Fırat'ın doğusuyla ilgili özel bir yayına hazırlanıyor. Türkiye’nin yeni harekat haritası ve muhtemel senaryolar uzmanların ve sahadan isimlerin değerlendirmeleri doğrultusunda tüm hatlarıyla ele alınıyor.

Tarihi Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İbrahim Karagül, Avni Özgürel, Ediz Ekinci, Emel Topçu, Mesut Şöhret ve Bilal Çıplak gibi alanında önemli isimlerin katılacağı programda coğrafyanın kodlarından küresel güç denklemine kadar birçok konu tartışılıyor.

Serhat İbrahimoğlu ve Hilal Güven Özbey moderatörlüğünde yayınlanacak olan Fırat’ın Doğusu Özel, Kilis’ten canlı yayınla gün boyu TVNET'te.

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bölgesel senaryolar ve sıcak gündemi değerlendiriyor. Karagül'ün açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ABD'nin Suriye'de tutunması mümkün değil. Sadece PKK'ya yaslanarak herkesin karşı olduğu gücün ayakta kalması mümkün değil.

Türkiye'yi Fransa durduramaz

Fransa'nın böyle bir gücü yok Suriye'nın kuzeyinde bir varlık iddia etmesi mümkün değil. Fransa'nın Amerika gibi operasyon bir gücü ve Türkiye'yi açıktan karşısına alması mümkün değil. Türkiye Fransa'yı ciddiye almaz. Türkiye'nin inisiyatifini ABD durduramadı Fransa nasıl durdurabilir.

Fransa'ya ihale verildi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un artık terörden şikayet etmesi söz konusu olamaz. Fransa Cumhurbaşkanı sözüne bundan daha öte bir cevap verilemezdi. Fransa, Suriye'de kolay bir rakiptir. Fransa'nın bu bölgede yapabileceği hiçbir şey yoktur. Amerika'nın çekilip Fransa'nın ikame edilmesi Türkiye'nin elini kolaylaştıracaktır. Fransa teröre destek vererek Türkiyenin karşısında alternatif olamaz. Bence ABD eline yüzüne bulaşmadan bölgeden çekilecek ve Fransa'ya ihale verildi.

"Fransa'nın geçmişte neler yaptığını biliyoruz"

Gazeteci Avni Özgürel ise Fransa'nın geçmiş dönemlerden bu yana sürekli bu tür adımlar attığına dikkati çekerek, "Yıllarca Kaddafi ile yan yana durdular. Sonra üzerine bomba yağdırdılar. Fransa'nın kalibresi işler değil bunlar ama biraz Trump'a yaranmak biraz Avrupa'da öne çıkmak için bu tür girişimlerde bulunuyor" dedi.

Özgürel şöyle devam etti:

"Macron'un konuşması sonrası sormak lazım, Türkiye ile savaşı göze mi aldın? Biz Münbiç'e gireceğimiz dediğimizde orada ABD vardı. Şimdi Fransa gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Elinden tutan yok.Fransa niye Libya'yı vurdu? Bunların ki inzibat ordusu. "

"Fransa'nın askeri gücü Türkiye ile karşı karşıya gelebilecek durumda değil"


Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ise Fransa'nın askeri gücünün asla Türkiye ile karşı karşıya gelebilecek bir durumda olmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Bir heyet gidiyor Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşüyor. Kobani'den giden bir heyet. PYD'nin bir heyeti bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü karşı karşıya getirmek istiyor. Fransa bunu tarih boyunca yapmak istemiştir. Hep devletlerle terör örgütlerini aynı masada oturtmak istemiştir. Türkiye bunu asla kabul etmeyecektir. Türkiye aynı şeyi yapsa Avrupa bunu kabul eder mi?

"Fransa'da bu coğrafyada, bu topraklarda barınamaz"

Fransa burada rol almak istiyor. Fransa bu coğrafyada, bu topraklarda barınamaz. Bu toprakların sahibi insanlık adına burada bulunan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Çünkü mazlumların yanındaki tek devlet biziz. Fransa, zalimlerden biridir. Fransa kendisini buranın sahibi zannediyor."

#TVNET
#Fırat Nehri
#Terör örgütleri
6 years ago