|

Türkiye'ye karşı mı kullanılacaktı?

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de kontrol sağlamasının ardından ortaya çıkan tünellere bir yenisi daha ekledi. Afrin kırsalında bulunan yeni tünellerin oldukça kapsamlı olması 15 Temmuz Darbe Girişimi başarılı olsaydı bu tüneller o zaman Türkiye'ye karşı mı kullanılacaktı? sorusunu da beraberinde getirdi.

Yeni Şafak
10:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:21 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriye'de ortaya çıkarılan tüneller Türkiye'ye karşı kullanılacaktı.
Suriye'de ortaya çıkarılan tüneller Türkiye'ye karşı kullanılacaktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başarılı bir şekilde sona erdirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından bölgede kontrol sağlayan güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine ait yeni şeyler bulmaya devam ediyor. Son olarak Afrin kırsalında bulunan devasa tüneller, bu tünellerin terör örgütleri için değil, NATO konseptinde Batılı güçler için hazırlandığını gösteriyor. Bu tip yapılar ve tünelleri NATO, Bosna'da da kullanmıştı.

Bölgeden gelen görüntülerde yer alan tüneller, bir terör örgütünün hizmetine sunulamayacak kadar geniş kapsamlı, planlı ve maliyetli. Bu gibi oluşumların sadece çok büyük askeri güçlere ve gelişmiş mühimmatlara sahip olan Batılı güçler tarafından kullanılabileceği biliniyor.


"15 Temmuz başarılı olsaydı bu tüneller mi kullanılacaktı?"

  • Burada hayata geçirilen devasa tünellerin Afrin, Suriye, PKK ya da YPG denkleminin çok daha ötesinde olduğu ortaya çıkarken, askeri uzmanlar, şu uyarıda bulunuyor:
  • "Öncelikle aklımızda tutmamız gereken ilk nokta ABD başta olmak üzere batılı güçlerin FETÖ'yü kullanarak gerçekleştirmek istediği 15 Temmuz Darbe Girişimi olmalı. O gece FETÖ'cü askeri unsurların Türkiye'nin güneydoğusunda nelere hazırlandığı kamuoyuna yansıdı. Eğer darbe başarılı olsaydı binlerce terörist güneydoğu sınırımızdan Anadolu'nun içlerine doğru ilerleyecek ve ülkemizin parçalanması planında büyük roller üstlenecekti.

Bugün Afrin ve çevresinde ortaya çıkarılan tünellerin benzerleri Türkiye'nin sınır hattı boyunca var. Darbe başarılı olsaydı bu tünellerden sevk edilecek teröristler ve mühimmatlar mı kullanılacaktı sorunu bu nedenle önemli."

"Topçu bataryaları saklayabilir, binlerce askeri sevk edebilirsiniz"

Bulunan tünellerin oldukça planlı ve geniş olduğu gözler önüne serilirken, yapılan tünellerden hem askeri araçları, hem de binlerce askeri rahatlıkla sevk edilebileceği konuşuluyor.

Ayrıca, 175 mm'lik topların istenen yere taşınmasında da buralar hayati öneme sahip olduğu biliniyor çünkü bu gibi yerlerde yaylı sistemler de kurulabiliyor. Tünelde hakim güçler böylece topları istediği yere taşıyor, ateşliyor ve bu tüneller sayesinde düşman unsurların hava araçlarına yakalanmıyor. Bilindiği üzere NATO bunu daha önce Bosna Savaşı'nda da yapmıştı.

"Bölgedeki en büyük hedef halen Türkiye'dir"

Her ne kadar 15 Temmuz Darbe Girişimi başarısız kılınmış ve Zeytin Dalı Harekatı ile bu iş taçlandırılmış olsa da bölgedeki en büyük hedefin Türkiye olduğu bir gerçek.

Uzmanlar bu süreci, "15 Temmuz'un başarısız olmasının ardından tünellerin yok edilmemesi, aksine ek unsurlarla genişletilmesi bizlere buradaki oyunların henüz bitmediğini gösteriyor. 8 yıldır viran edilmiş bir Suriye için bu tünellere ihtiyacınız yok. Batılı güçler bu tür tünelleri geliştirme çabasında çünkü bölgedeki en büyük hedef halen Türkiye. İşte bu nedenle Zeytin Dalı Harekatı sadece bir askeri operasyon olmasının çok ötesinde, bölgenin kaderinin değiştiren bir adım olarak görülüyor" cümleleriyle ifade ediyor.

#Türkiye
#NATO
#Suriye
#Afrin
6 yıl önce