|

Türkiye’ye gelin seçimi görün

Erken seçimden endişelenen ABD’ye, Başbakan Yıldırım cuma namazı sonrası önemli tavsiyelerde bulundu: “Amerikalılar seçim görmek istiyorsa Türkiye’ye gelsinler, ne kadar şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler”

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 06:27 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıldırım: Amerikalılar seçim görmek istiyorsa Türkiye’ye gelsinler
Yıldırım: Amerikalılar seçim görmek istiyorsa Türkiye’ye gelsinler

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya ilçesi Bağcılar Aşağı Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın "Türkiye'de erken seçimin OHAL altında adil ve şeffaf olacağından endişeliyiz" sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulması üzerine "Onlar önce kendi işlerine baksın. 1,5 sene geçti seçimlerden Amerika'da halen 'Seçimlerde hile yapıldı, usulsüzlük yapıldı' tartışmaları bitmedi. Amerikalılar seçim görmek istiyorsa Türkiye'ye gelsinler, ne kadar şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler. Onlara benim tavsiyem böyle" dedi. Yunanistan Danıştayının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'yı serbest bırakmasına ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, şunları kaydetti:

FETÖ'CÜLERİ İADE EDİN

"Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle davranması gerektiğine inanıyoruz. O bakımdan ülkemizde darbeye aktif olarak katılmış FETÖ üyelerinin hiçbir şekilde korunması, onlara kucak açılması kabul edilebilir bir şey değildir. Son zamanlarda maalesef FETÖ suçluluları, Yunanistan'ı güvenli bir barınak olarak görmeye başladı. Bu da komşuluğumuza, dostluğumuza zarar veriyor. Ümit ederim ki bu suçluları, FETÖ mensuplarını ülkemize iade eder. Bu çağrımızı tekrarlıyoruz. FETÖ mensuplarının Yunanistan-Türkiye dostluğunu, ilişkilerini olumsuz şekilde etkilemesini arzu etmeyiz. Tabii ki Türkiye de hukuk devletidir. Hukuk devleti kuralları çerçevesinde onlar yargılanacak. Hak ettikleri sonuca katlanacaklar."

#Bİnali Yıldırım
#Seçim
6 yıl önce