|

Türkiye'de sıkışan FETÖ İtalya'da 'kamp' planlamış

FETÖ'cülerin 17-25 Aralık sonrası Türkiye'de kamp yapmakta zorlandıkları ve bu nedenle yurtdışında kamp yaptıkları Bylock konuşmalarına yansıdı. FETÖ'cülerin kamp için uğrak yerlerinden biri de İtalya oldu. Bylock yazışmalarında, "Değerli arkadaşlar, malum Türkiye'de kamp yapamıyoruz. Esnaf abi ve ablalarla hem gezi hem de 3-5-7-10 gün kamp yapmak için İtalya Milan müsait. Ö.A. abinin programı müsaitse onunla kamp yapılabilir. Toplamda 20 kişilik program organize edilebilir. Yalnız Şengen vizesi gerekmektedir. Gezilebilecek yerler; Roma, Venedik, Floransa, Torino ve Milano..." ifadeleri dikkat çekti.

Yeni Şafak
13:03 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 13/06/2018 Çarşamba
AA
FETÖ mensuplarının ByLock mesajlarındaki İtalya turu yazışmaları mahkeme tutanaklarına yansıdı.
FETÖ mensuplarının ByLock mesajlarındaki İtalya turu yazışmaları mahkeme tutanaklarına yansıdı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin, 17-25 Aralık sürecinin ardından düzenlenen operasyonlarda yakalanmamak ve kendilerini gizlemek için izlediği strateji, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock yazışmalarına yansıdı.

Başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yargı, emniyet teşkilatı olmak üzere devletin kılcal damarlarına yerleşerek paralel bir devlet kurma düşüncesiyle hareket eden FETÖmensuplarına yönelik 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından soruşturma ve operasyonların artması üzerine, örgüt üyeleri deşifre olmamak için gizlilik içerisinde hareket etmek zorunda kaldı.

"Bir araya gelmek için yurtdışı gezisi ayarlamışlar"

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik Torbalı ilçesindeki esnaf yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli M.Ş'nin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelinin kullandığı ByLock mesajlarında, örgüt mensuplarının açığa çıkmamak için bazı tedbirler uyguladığı, cami bahçeleri ve yurt dışı gezilerinde Avrupa'da bir araya gelmek için iletişim kurdukları ortaya çıktı.

Kahvaltı davetinde 'aylık rapor' uyarısı

M.Ş'nin başka bir FETÖ mensubuna 2016'da attığı mesajda, "Kahvaltı davetiyeniz... Arkadaşlar, yarın sabah 09.00'da Gaziemir Yamanlar Koleji'nin karşısındaki caminin arka tarafında buluşalım. Caminin ön tarafında göz önünde olmamak için tedbiren arka tarafta buluşalım inşallah. Oradan beraber kahvaltı yapacağımız mekana geçelim. Not: Lütfen, aylık raporu da yanınızda getirin" ifadeleri yer aldı.

İtalya'da kamp programı

  • FETÖ mensuplarının Türkiye'de deşifre olmamak için İtalya'ya "tur" adı altında geziler düzenleyerek burada örgüt faaliyetleri yapmak için uygun ortam planladıkları ortaya çıkan mesajda, "Değerli arkadaşlar, malum Türkiye'de kamp yapamıyoruz. Esnaf abi ve ablalarla hem gezi hem de 3-5-7-10 gün kamp yapmak için İtalya Milan müsait. Ö.A. abinin programı müsaitse onunla kamp yapılabilir. Toplamda 20 kişilik program organize edilebilir. Yalnız Şengen vizesi gerekmektedir. Gezilebilecek yerler; Roma, Venedik, Floransa, Torino ve Milano..." ifadelerinin yazıldığı dikkati çekti.
#FETÖ
#Örgüt
#İletişim
6 yıl önce