|

Türkiye'de aldığı eğitimle İslamı öğretiyor

Türkiye’de din eğitimi alan Amangül Abdiramanova, çocukluk hayalini gerçekleştirerek 9 yıldır Kazakistan’da kızlara İslami eğitim veriyor. Abdiramanova, “Bugüne kadar yüzlerce kız öğrenciye ders verdim. Öğrencilerimden 14 yaşındaki bir kız, bu yıl Türkiye’ye hafızlık için gidiyor. Bu benim için büyük sevinç” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:50 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Amangül Abdiramanova, fıkıh, ibadet, akide, tarih ve edep dersleri veriyor.
Amangül Abdiramanova, fıkıh, ibadet, akide, tarih ve edep dersleri veriyor.

Türkiye’de 2 yıl din eğitimi aldıktan sonra Astana’ya dönen Amangül Abdiramanova, 9 yıldır genç kızlara din eğitimi veriyor. Çocukluğunda okumayı hayal ettiği Türkiye’de 2 yıl din eğitimi aldıktan sonra ülkesine dönen 36 yaşındaki Abdiramanova, Astana’da Hazreti Sultan camisindeki eğitim merkezinde öğreticilik yapıyor. Abdiramanova, yaklaşık 150 kız öğrencinin eğitim aldığı merkezde Kur’an-ı Kerim, ibadet, akide, edep ve diğer dersleri veriyor.


TÜRKİYE’DE İSLAMA SEVGİ DAHA FAZLA

Mezun olduğu Çimkent kızlar medresesinin Türkiye Diyanet Başkanlığınca desteklendiğini ve Türk öğretmenlerin de çalıştığını ifade eden Abdiramanova, “Medrese için mülakata girdiğimde Türk bir hoca Türkiye’de okumak isteyip istemediğimi sorduğunda Türkiye’de okumayı hayal ettiğimi söyledim” dedi. Abdiramanova, medresede 4 yıl okuduktan sonra 2 yıllık din kursları için Türkiye’ye gittiğini, Kur’an’ın yanı sıra psikoloji, tarih, çeşitli halkların gelenek ve görenekleriyle ilgili dersler aldığını belirtti. Türkiye’de insanların Kur’an’a ve İslama sevgisinin daha fazla olduğuna işaret eden Abdiramanova, “Türkiye’de 7’den 70’e insanların kitap dükkanları ve kütüphaneleri ziyaret ederek kitap okuduklarını gördüm. Bu benim kitaba, ilme sevgimi daha güçlendirdi” dedi. 2009’da Türkiye’den döndüğünü ve mezun olduğu Çimkent kız medresesinde işe başladığını aktaran Abdiramanova, Oral ve Saragaş kentlerindeki camilerde de öğretmenlik yaptığını, yüzlerce öğrenciye ders verdiğini söyledi.

İLMİN IRMAĞI TÜRKİYE DİYEBİLİRİM

Abdiramanova, “Bugüne kadar yüzlerce kız öğrenciye ders verdim. Yetiştirdiğim öğrencilerden 14 yaşındaki bir kız, bu yıl Türkiye’ye hafızlık için gidiyor. Geçen yıl sınavı kazanmış. Bu benim için büyük sevinç” dedi. Abdiramanova, derslerinde Mevlana’nın sözlerini Kazakçaya tercüme ettiğini aktararak, “İlmin ırmağı Türkiye diyebiliriz” ifadesini kullandı.

#Türkiye
#Kazakistan
#İslam
#Amangül Abdiramanova
6 yıl önce