|

Türk Yıldızları nefes kesti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 'Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisine sahne oldu. Binlerce Mersinlinin izlediği gösteride Türk Yıldızları, nefes kesti.

Yeni Şafak
18:07 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:12 - 23/04/2018 Pazartesi
IHA
Türk Yıldızları'ndan 23 Nisan'a özel gösteri
Türk Yıldızları'ndan 23 Nisan'a özel gösteri

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mersin'de gösteri gerçekleştirdi.

Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndan havalanan akrobasi timi, sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı semalarında gösteri yaptı. Sahil şeridinin tamamını dolduran binlerce vatandaş, uçakların Akdeniz'in üstünde görünmesiyle büyük heyecan yaşadı.

"Uçakların hareketleri nefes kesti"

Uçakların, iniş, tırmanış ve dönüş hareketleriyle yaptığı şekiller alkış alırken, alçaktan yaptığı hareketler nefesleri kesti.

Kıyının tamamına yakının dolması nedeniyle çok sayıda kişi gösteriyi, denizin üstündeki kayalıklara çıkarak izledi. Yaklaşık 30 dakikalık gösteride uçakların gökyüzünde çizdiği kalp işareti, beğeni toplarken, vatandaşlar güzel görüntüyü cep telefonlarıyla görüntülemek için birbirleriyle yarıştı.

"Böyle yiğit evlatları varsa, devletimizin sırtı yere gelmez"

Duygularını yenisafak.com ile paylaşan Sevgi Hız "Muhteşemdi, herkes çok duygulandı. Göğsümüz kabardı. Eğer bu vatanda böyle yiğit evlatlar varsa, devletimizin sırtı yere gelmez. Her şey tek kelimeyle süperdi" ifadelerini kullandı.

"Mersin tarihinin en milli ve manevi etkinliğiydi"

Özge Atik de gösteriyi çok beğendiğini belirterek "Mersin'in tarihinde görüp görebileceği, en milli, manevi ve kültürel duyguları geliştirecek etkinlikti. İnsanlar bu etkinlikte, şu an ordumuzca yapılan mücadeleleri farkına varmış oldu. Herkesin elinde bayraklar vardı. Birçok kişi göz yaşlarını tutamadı. İnsanların milli duygularını içten hissetmesini sağladı." değerlendirmesinde bulundu.



#Türk Yıldızları
#Mersin
#Gösteri
6 yıl önce