|

Turist yağıyor

Isparta'da, Türkiye lavanta üretiminin yüzde 80'ini tek başına gerçekleştiren 'lavanta kokulu köy' Kuyucak'ta bu yıl sezon erken başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:24 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bu yıl bahçelerde fotoğraf tutkunları için de çalışma yapıldı.
Bu yıl bahçelerde fotoğraf tutkunları için de çalışma yapıldı.

Son yıllarda sosyal medyadaki paylaşımlarla ülke çapında üne kavuşan ve büyük ilgi çekerek turizme de katkı sağlayan lavanta için bu yıl bahçelerde fotoğraf tutkunları için de çalışma yapıldı. Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, "Yaklaşık 3000 dekar lavanta bahçesine sahip lavanta kokulu köy Kuyucak, yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Gelen gezginler, buralarda üretilen lavanta kesesi, lavanta balı, lavanta suyu ve yağı, lavanta dondurması, lavanta çayı, lavanta kahvesi gibi doğal ürünleri de alabiliyor. Hedefimiz 2017’de 150 bin olan ziyaretçi sayısını 2018'de daha da artırmaktır" dedi.


Lavanta üreticisi Hüseyin Avcı, bu yıl bahçelere fotoğraf çekim yerleri yaptıklarını, teraslar, salıncak gibi çeşitli materyallerle konsept oluşturduklarını söyledi. Denizli’den gelen Numan Büyükarslan da Kuyucak köyünü, sosyal medyada gördüğünü, lavanta bahçelerini çok güzel bulduğunu kaydetti.

#Isparta
#Lavanta
6 yıl önce