|

Türe de tedaviye katıldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Prof. Uğur Türe de tedaviye dahil oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın uçağıyla İstanbul’dan Ankara’ya getirilen Türe, Baykal’ın doktorlarından bilgi aldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Baykal’ın durumu hakkında “Uyutuluyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:59 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
​CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi nedeniyle önceki gün iki kere ameliyat edilen Baykal’ın tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Erdoğan, Baykal’ın dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından da değerlendirilmesini sağladı.

ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda devreye girmesi önceki gece Varşova dönüşünde gerçekleşti. Prof. Dr. Türe ile irtibata geçilerek, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçakla gece İstanbul’dan Ankara’ya getirildi. Prof. Dr. Türe’nin, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesine ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal’ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi.

ANKARA DIŞINDAN
HEKİMLER GELDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Baykal’ın sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirten Demircan, “Türkiye genelindeki bu işe ehil arkadaşlarımız her yerde var. Sayın Baykal’ın tedavisini takip etme noktasında Cumhurbaşkanımızın da talepleriyle Ankara dışından da hekim arkadaşlar bu tedaviye katılıyorlar” ifadesini kullandı.


UYUTULMA DÖNEMİNDE

Demircan, şunları kaydetti: “Hekim arkadaşlardan bize gelen bilgiler uyutulma döneminde, yani uyutulma, beynin istirahate sevk edilmesidir. Bu belli bir süre, 72 saat olur, üç gün olur...”

BÜTÜN HEKİMLER İLGİLENİYOR

“Bu şekilde, süre sonunda, inşallah Sayın Baykal bu tedaviden istifade etmiş olarak tedavisini tamamlamış olur. Sayın Baykal’ın rahatsızlığı sürekli takibimizde. Cumhurbaşkanımız gerekli talimatı verdi. Türkiye’deki bütün yetkin hekimler Sayın Baykal’ın sağlık durumuyla ilgileniyorlar. Onların içerisinde Cumhurbaşkanımızın görevlendirilmesini istediği Prof. Dr. Uğur Türe de burada hizmet veriyor.”

FONKSİYONLAR DÜNLE AYNI

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Baykal'ın takip ve tedavisinin yoğun şekilde yapıldığını ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden İbiş, "Bilinci kapalı, hayati bulguları kontrol altında, herhangi bir belirgin anormallik yok. Bu güzel yönü. Nörolojik bulguları dün ile aynı. Beyin fonksiyonları yine dünle aynı." bilgisini paylaştı.

BEYİN ÖLÜMÜ İDDİASI ASILSIZ

"Biliyorsunuz daha önce bir kötüye gidiş vardı ama dünle bugün arasında kötüye gidiş anlamında bir sonuç yok. Bu, bizim için güzel bir bulgu." diyen İbiş," şunları kaydetti: "Beyin koruma tedavisi uygulanıyor. Bunun bir parçası olarak da uyutulma işlemi devam ediyor. Basında ya da sosyal medyada değişik spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kesinlikle bu haberler doğru değil."


Ziyaretler sürüyor

Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ziyaret etti. Baykal’ı ziyaret için sabah saatlerinden itibaren CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Haluk Koç, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da hastaneye geldi.

#Deniz Baykal
#Hastane
6 yıl önce