|

Tunceli'de PKK'ya büyük darbe: 7 ölü

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 7 terörist öldürüldü. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, boynunda haç işareti olan sözde Nazımiye Gücü Sorumlusu, "Mahir" kod adlı Cihan Kıt (30) olduğu kaydedildi.

Yeni Şafak
10:34 - 27/03/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 12:01 - 27/03/2018 الثلاثاء
IHA
Tunceli-Erzincan karayolunda çıkan çatışmada 7 terörist ölü ele geçirildi.
Tunceli-Erzincan karayolunda çıkan çatışmada 7 terörist ölü ele geçirildi.

Tunceli'nin Valiliği, İl Jandarma Komutanlığına bağlı timlerce, terör örgütü mensuplarına yönelik ilçenin kırsalında hava destekli operasyon başlatıldığı bilgisini vererek, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Alınan bilgiye göre, bu sabah "Cobra" tipi helikopterlerin de destek verdiği operasyonda karşılaşılan bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Helikopterlerin de teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldığı çatışmada 7 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Öldürülen terörist örgütün sözde "Nazımiye Gücü Sorumlusu" çıktı

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin örgüt sorumlularından olduğuna işaret edilen açıklamada, boynunda haç işareti olan Tunceli Ovacık nüfusuna kayıtlı teröristin İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nin turuncu kategorisinde yer alan örgütün sözde "Nazımiye Gücü Sorumlusu" olan "Mahir" kod adlı Cihan Kıt (30) olduğu kaydedildi.



Açıklamada, teröristlerden 2 M-16 piyade tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG 7 roketatar, bir sırt telsizi ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Karayolu ulaşıma açıldı

Operasyon sırasında halkın can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla kapatılan Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun da ulaşıma açıldığı aktarıldı.

Açıklamada, kentte, terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü belirtilerek, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir." ifadesine yer verildi.

#Erzincan
#Tunceli
#PKK
٪d سنوات قبل