|

Tunceli çiçek gibi olacak

Tunceli Valisi ve Kayyum Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sonel, “Tunceli’yi çiçek gibi yapacağız. Çünkü, artık huzurla anılsın istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:02 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Sonel, “Tunceli’yi çiçek gibi yapacağız. Çünkü, artık huzurla anılsın istiyoruz” dedi.
Sonel, “Tunceli’yi çiçek gibi yapacağız. Çünkü, artık huzurla anılsın istiyoruz” dedi.

Tunceli Belediyesi araç filosuna 4 milyon liralık 10 yeni araç dahil etti. Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kenti çiçek gibi yapacaklarını söyleyerek, “Tunceli artık huzurla anılsın” dedi. Tunceli Belediyesi’ne kazandırılan 4 milyon lira değerindeki 10 yeni araç için Atatürk Mahallesi’nde tören düzenlendi. Vali ve Başkan Vekili Tuncay Sonel, yeni araçları törenle hizmete soktu. Kendisi de direksiyon başına geçen Sonel, araçlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

‘ASFALT KÜREKLE DÖKÜLÜYORDU’

Özellikle alınan finisher’in asfaltlama çalışmalarına çok büyük katkıda bulunacağını belirten Vali Sonel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan çöp aracı ve bir vidanjör hibe edildi. Biz geldiğimizde asfalt şehir içerisinde kürekle dökülüyordu. Biz bunu önemli bir sorun olarak gördük ve yeni bir finisher aldık. Aynı şekilde bunun nakli için tırımızı aldık. Bir yılda Tunceli’de 10 bin metre kare asfalt dökülürken, almış olduğumuz yeni araçlarla bu yıl 950 bin metre kare yani 95 kat fazla asfaltı şehir içerisine dökeceğiz” dedi.

  • VATANDAŞ HİZMET GÖRÜYOR
  • Geçen sonbahardan bu güne kadar altyapıyı oluşturduklarını dile getiren Başkanvekili Sonel sözlerine şöyle devam etti; “Yeni imar yolları açtık. Yarı itibariyle de asfalt sezonuna ‘Bismillah’ diyoruz. Günde bin ailenin evlerine sıcak yemek götürüyoruz. Onun için aldığımız minibüsümüz var. Ayrıca devlet hastanemiz ile anayol arasında vatandaşlarımız için ücretsiz koyduğumuz servisimiz var. Tunceli’de engelli vatandaşlarımız için engelli rampası olan minibüs aldık.” İlk göreve başladıklarında andan itibaren destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkür eden Vali Sonel, “Biz Tunceli’yi çiçek gibi yapacağız” şeklinde konuştu.
#Tunceli
#Tuncay Sonel
6 yıl önce