|

TSK'dan NATO skandalıyla ilgili açıklama yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO'nun skandal hedef tablodan dolayı yazılı ve sözlü özür dilediğini belirtti.

Yeni Şafak
19:11 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 20:13 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Genelkurmay Başkanlığı, NATO'nun Norveç’teki Trident Javelin tatbikatında Atatürk'ü düşman liderler arasında gösterilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla işbirliği içinde gösterilmesi üzerine tatbikatta görevli 41 Türk askerinin tatbikattan çekilmesi emrinin verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Norveç'in Stavanger kentinde bulunan Müşterek Harp Merkezi’nde gerçekleşen tatbikatta bir simülasyonda Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan skandal uygulamalara ilişkin Genelkurmay internet sitesinden açıklama yapıldı.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

  • Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen TRIDENT JAVELIN adlı NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın ‘Karşıt Kuvvet’ ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal ATATÜRK’ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiği hususları tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından tespit edilmiştir.
  • Durumun Genelkurmay Karargahına intikal etmesi üzerine, yaşanan olayların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, konu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiş ve tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin derhal tatbikattan geri çekilmeleri emredilmiştir.
  • Sıralı NATO makamlarınca, yaşanan olaylardan duyulan üzüntü ve olayların kabul edilemez olduğu belirtilerek, yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir. Ayrıca olayların kişisel olduğu ifade edilmiş ve olaylardan sorumlu iki kişinin görevlerine son verildiği bilgisi alınmıştır.

#TSK
#NATO
6 yıl önce