|

Trump’la görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD Başkanı Trump’la telefonda görüşecek. Görüşme talebi ABD tarafından geldi. Erdoğan dün de Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Rusya lideri Putin ile Suriye’deki gelişmeler ve Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı görüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:53 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan bugün ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.
Erdoğan bugün ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Erdoğan dün ayrıca Fransa lideri Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Afrin’e yapılan operasyonu konuştu. Bugün yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesi için talep, ABD tarafından geldi.

MACRON VE PUTİN İLE AFRİN MESAİSİ

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, mevkidaşının YPG’ye destek vermediklerini savunduğunu belirterek şunları söyledi: “Yarın zaten iki başkan da telefonda görüşecek, onu söyledi. Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye meselesiyle ilgili son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

TAMAMEN TEMİZLENECEK

Fransız mevkidaşı Macron’la Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonda sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığına dikkati çekti. İki lider, Suriye meselesinin çözümüne yönelik çabalarla ilgili yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldı. Erdoğan, daha sonra Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile de telefonla görüştü. İkili ilişkilerin de gündeme geldiği görüşmede, Afrin’deki operasyon dahil, Suriye’deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan, harekatın Afrin bölgesini PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı. İki lider, Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Kongresi’nin başarısı ve siyasi çözümün önünün açılması için ortak gayretleri sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

Dedikodulara dikkat mesajı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’deki zirve sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki son gelişmelerin değerlendirildiğini belirtti.“Operasyon planlandığı şekilde başarıyla yürümektedir” denilen açıklamada, “Özgür Suriye Ordusu unsurları ve onlara destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait birlikler, Afrin’de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha ederek güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kalın, terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetin, her operasyonda olduğu gibi burada da en üst düzeyde olduğunun altını çizdi. Yürütülen yoğun diplomasiyle, izlenen politikanın haklılığının uluslararası topluma her düzeyde anlatıldığını vurgulanan açıklamada, dezenformasyona dikkat çekildi:

“Geçmişte pek çok örneğini gördüğümüz dezenformasyon faaliyetlerinin Zeytin Dalı Operasyonu’nda da tekrarlandığını üzüntüyle müşahede ediyoruz. Medyamız başta olmak üzere tüm kamuoyumuzu bu tür yalan, yanlış, çarpıtma mahiyetindeki provokatif haberlere, görüntülere, dedikodulara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Adli ve idari birimlerimiz, bu tür dezenformasyon faaliyetlerini yakından takip ederek gerekli müdahaleleri hukuk çerçevesinde süratle ve kararlılıkla yapacaklardır.”


#Erdoğan
#Afrin
#Trump
#ABD
6 yıl önce