|

Trabzon Havalimanı'nda uçak pistten çıktı

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Pegasus'a ait Ankara uçağı pistten çıktı. Kazada herhangi bir can kaybının olmadığı belirtilirken, tüm yolcular uçaktan tahliye edildi.

Yeni Şafak
23:54 - 13/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:31 - 14/01/2018 Pazar
IHA
Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağı denize metreler kala durdu.
Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağı denize metreler kala durdu.

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus'a ait yolcu uçağı pistten çıktı.

Trabzon'da pistten çıkan yolcu uçağındaki ilk belirlemelere göre, yolcuların durumlarının iyi olduğu ve uçakta soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi. Ankara-Trabzon seferini yapan uçaktaki tüm yolcular tahliye edildi.

Trabzon Valisi Yavuz, teknik ve idari incelemenin yapıldığını ve yolcuların tahliye edildiğini belirterek "Herhangi bir yaralı yok." dedi.


"Kriz masası oluşturuldu"

Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şu anda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.

Kontrolünü kaybederek pist dışındaki alana savrulan uçağın pist kenarında bulunan denize düşme tehlikesi yaşadığı belirtildi.

Havalimanı kapatıldı

Trabzon Havalimanı, yolcu uçağının pistten çıkarak toprak alana saplanması sonucu hava trafiğine kapatıldı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Trabzon Havalimanı'nın 08.00'a kadar kapanması ve operasyonların durdurulması nedeniyle THY'nin TK 2831Trabzon-İstanbul, TK 2836/39 İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK 7438/39 Sabiha Gökçen-Trabzon seferleri iptal edildi.



#Trabzon
6 yıl önce