|

Teröristlere silah vermek dostluk mu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı kapanışında ABD Başkanı Trump'ın sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:52 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, Trump'ın sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu, Trump'ın sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Trump'ın 'Türkiye'nin iyi bir dost olmadığına' yönelik sözlerine "ABD gerçek dostun kim olduğunu göremiyor. Bizim yanlış bir davranışımız olmadı. Biz ABD'ye saldıran teröristleri desteklemedik. Terör örgütlerine binlerce tırlık silah vermek mi gerçek dostluk, devam eden yargı süreci mi? Dostane yaklaşırlarsa bu gerginliğe de gerek yok. ABD bu işlerin kovboy filmi olmadığını görmesi lazım" cevabını verdi.


TÜRKİYE’YE KARŞI PKK’YI DESTEKLİYOR

Çavuşoğlu şöyle devam etti: İki büyük ülke ve ilişkileri iyi olması gereken iki büyük ülke ama birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz. Saygı baskıyla olmaz, saygı yaklaşımla olur. ABD ile olan sorunlarımızı çok kolay çözebiliriz ama ABD'nin şu anki anlayışıyla değil." “Stratejik ortak” ABD, 40 yıl boyunca ülkemizi, NATO silahlarıyla donattığı PKK üzerinden vurdu. Türkiye’yi parçalamak için güneyde oluşturmaya çalıştığı terör koridoru için aynı PKK’ya binlerce TIR dolusu ağır silah vermeye devam ediyor.Taşeron terör örgütü DEAŞ’ı da her fırsatta Türkiye’ye karşı bir aparat olarak kullanıyor.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#ABD
#PKK
6 yıl önce