|

TEOG geri döndü iddialarına açıklama

"Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayınlandı. 'Nakil ve geçişler' hakkındaki maddeye yönelik sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda "TEOG geri döndü" yönündeki iddialara, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı açıklamada, bu yıl TEOG'un olmayacağını belirtti.

Yeni Şafak
13:25 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:13 - 14/02/2018 Çarşamba
Arşiv
Arşiv
Milli Eğitim Bakanlığı (
MEB
) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, bu yıl ilk defa liseye geçişte uygulanacak merkezi sınavla ilgili düzenlemeler dikkate alınarak güncellendi. Sosyal medyada '
TEOG
geri döndü' iddialarına ilişkin MEB Müstaşarı Tekin'den açıklama geldi.
Tekin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
  • "Ortaöğretim yönetmeliğindeki değişiklik yayımlandı. Gene okuma yazma bilmeyenler yanlış yorumlarla kafa karıştırıyor. Hep kötü niyetten kaynaklanıyor. Düzeltme gereği hissettim.
  • Yönetmelik şu an 8. Sınıfta okuyup 9. Sınıfa YERLEŞECEK bütün öğrencileri kapsıyor. Geçici madde ise NAKİL VE GEÇİŞLERİ düzenliyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 9. Sınıfa başlayan öğrencilerin nakil ve geçişleri.
  • Yani eski öğrenciler eski hükümlere göre nakil yaptıracaklar demek. Daha açık yazayım: yanlış arayanlar okuma yazma bilmiyor. Herhangi bir yanlışlık yok.açıklamak istedim. Herkese hayırlı olsun."

Bakan Yılmaz'dan TEOG açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da
TEOG
konusunda açıklamada bulundu. Yılmaz, "Bu yıl TEOG olmayacak, adrese dayalı yerleştirme, eve en yakın okul sistemini dikkate alarak ve diğer belirlediğimiz hususlarla birlikte öğrencilerimizi yerleştireceğiz" dedi.

Resmi Gazete'de yayınlanan madde


İddiaya konu olan ve Resmi Gazete'de yayınlanan "Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme, nakil ve geçişler" geçici maddesi şöyle:
  • GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.
  • (2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişleri; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”

Liseye giriş sınavı örnek sorular açıklandı


#TEOG
#Yusuf Tekin
6 yıl önce