|

Tel tokalar çıkarıldı kağıt mendiller çöpe atıldı

İzmir'de ALES, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Ege Üniversitesi'nde (EÜ) gerçekleştirildi. ALES'e girenler, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine geldi. Adaylar, sıkı aramalardan geçti. Kadınların saçlarındaki tel tokalar çıkarıldı, kağıt mendiller bile içeri alınmadı.

Yeni Şafak
13:33 - 30/09/2018 Pazar
Güncelleme: 13:55 - 30/09/2018 Pazar
DHA
ALES bugün tüm Türkiye'de düzenlendi.
ALES bugün tüm Türkiye'de düzenlendi.

İzmir'de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES)'e girenler, sabah saatlerinde sınava girecekleri okullara gitti. Saat 10.30'da başlayan sınav için adaylar, saat 09.30'dan itibaren salona alınmaya başlandı. Yüzlerce aday, sınavda görevli polis memurları tarafından titiz bir şekilde aranarak içeri alındı. Kadın adaylar, küpelerini, yüzüklerini, hatta saçlarındaki tel tokaları bir çıkarmak zorunda kaldı. Şemsiye ile gelenlerin, şemsiyeleri de alınmadı. Adaylar, şemsiyelerini ve bazı özel eşyalarını kapı girişinde bırakmak zorunda kaldı. Kağıt mendil ve kalem de yine sınav salonuna girişi yasak olanlar arasındaydı. Sınav merkezlerinin girişlerine de içeriye alınması yasak olan eşyaların listesi asıldı.

"Hayatımız sınav oldu"

Sınava girmek için Ege Üniversitesi'ne gelen Engin Aykan, heyecanlı olmadığını çünkü sık sık sınavlara girdiğini söyledi. Daha önce de ALES'e girdiğini, ama tercih yapmadığını belirten Aykan, "Yıllardır zaten sınavlara girip girip çıkıyoruz. Hayatımız sınav olduğu için heyecan kalmıyor" dedi.

Rümeysa Uzun da ikinci kez şansını denemek istediğini dile getirdi. Sınavların yarıştan başka bir şey olmadığını söyleyen Uzun, soruların herkesin kendi bölümüne göre olmadığını vurgulayarak, "Bu nedenle sorun yaşıyoruz. Bölümümüze göre soru çıksa çok daha iyi olur. Bölüme göre sınav yapılmaması bizleri zorluyor" diye konuştu.

Eşi Nurşen Yılmaz'ı sınava getiren Gencer Yılmaz ise, eşinin sürekli bir eşyayı vermek için dışarı çıkması karşısında, "Bu kadar detaylı arama yapıldığını bilmiyorduk. Tel tokalarını çıkardılar, kalemliğini almadılar. Eşim sürekli bir eşyayı vermek için kapıdan döndü" şeklinde konuştu.

Sınav, 150 dakika sürdü.

#ALES
#ÖSYM
5 yıl önce